Slučaj o kojem bruji region

Sestra čovjeka kome je pronalazač vratio novac ispričala drugačiju priču: U torbi nije bilo 40.000 eura!

Hronika 12.03.18, 17:51h

Sestra čovjeka kome je pronalazač vratio novac ispričala drugačiju priču: U torbi nije bilo 40.000 eura!
Nakon što je pozvala komunalnog policajca, sve vrijeme su bili na telefonskoj vezi i objasnila mu je gdje su tačno ostavili torbu. On je krenuo ka kolicima za prtljag u kome je ostala torba, i pored nje je uočio Dabića. Ubrzo su pristigli i zaboravni mladić i njegova sestra

 

Priča o Siniši Dabiću, radniku Aerodroma “Nikola Tesla” koji je prije desetak dana pronašao i vratio torbu sa većom količinom deviza, zapalila je danas društvene mreže. Svi su imali svoje viđenje situacije, a redakciji Blica se javila i J. Š., sestra mladića koji je zaboravio torbu na aerodromu, uz napomenu da u “priči ima nekoliko netačnosti”.

 

- Ja bih baš volela da imam tih 40.000 evra o kojima on priča, ali ne želim da mi nakon njegove izjave neko upadne u kuću i da me opljačka zbog para koje nemam. Sad se bojim za svoju bezbednost  - rekla je J. Š.

 

Ona tvrdi da u torbi nije bilo 40.000 eura.

 

- Moj brat radi u inostranstvu po tri meseca, i ovaj put se vraćao sa takvog putovanja. Kada je sleteo, skupili smo stvari i krenuli ka parkingu, a onda ubrzo shvatili da nedostaje torba sa laptopom, u kojoj je i novčanik. Ja sam se odmah dosetila da pozovem Komunalnu policiju, a brat je rekao: To mora da je neko već uzeo, neću ni da se vraćam, radio sam tri meseca za džabe - dodala je J.Š.

 

Nakon što je pozvala komunalnog policajca, sve vrijeme su bili na telefonskoj vezi i objasnila mu je gdje su tačno ostavili torbu. On je krenuo ka kolicima za prtljag u kome je ostala torba, i pored nje je uočio Dabića. Ubrzo su pristigli i zaboravni mladić i njegova sestra.

 

- U novčaniku je bilo oko 1.000 dolara i nešto više od 5.000 evra, sve u novčanicama od po 50 evra. Ne znam odakle tom čoveku da je u torbi bilo 40.000 evra. Uostalom, nije ni imao vremena da prebroji novac, jer smo i mi odmah stigli. Sve ukupno je trajalo možda pet ili deset minuta - tvrdi J.Š.

 

Ona tvrdi da je netačno i to da je Dabić prvobitno odbio ponuđenu nagradu.

 

- Zahvalna sam što nam je sačuvao novac, ali zbog višestruko preuveličane sume, sada se plašim da bi neko mogao da napadne mene i moje dete, a brat je već otišao na naredno putovanje. Takođe, nije istina da moj brat živi u Norveškoj, on čak i nije bio u Evropi. Takođe, rođendan mu nije 10. marta, već u avgustu - priča ova šokirana djevojka.

 

(Blic, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI