Pozvali nadležne da reaguju

SDP najoštrije osuđuje napad na Envera Kazaza: Zaštitite život i sigurnost ovog intelektualca!

Front 12.03.18, 11:37h

SDP najoštrije osuđuje napad na Envera Kazaza: Zaštitite život i sigurnost ovog intelektualca!
Sloboda medija i sloboda izražavanja u demokratskom društvu ne smije doći u pitanje, a društvo u kojem živimo svakim danom sve više liči na režim koji ne preza od ukidanja osnovnih prava, saopćeno je iz SDP-a

 

Socijaldemokratska partija BiH najoštrije osuđuje napad na profesora Envera Kazaza i poziva nadležne organe da reaguju i zaštite život i ličnu sigurnost ovog intelektualca. 

 

Nedopustivo je da u kratkom periodu, nakon napada na Nedžada Latića, još jedan kritičar aktuelne vlasti bude napadnut i to od strane novinara oficijelnog glasila SDA.

 

Sloboda medija i sloboda izražavanja u demokratskom društvu ne smije doći u pitanje, a društvo u kojem živimo svakim danom sve više liči na režim koji ne preza od ukidanja osnovnih prava.

 

Vrijeme je da institucije pokažu ozbiljnost i nezavisnost te zaštite javne ličnosti od napada neistomišljenika, naročito jer se ovaj napad desio na radnom mjestu i pod krovom javne institucije – Filozofskog fakulteta u Sarajevu. 

 

Napad na uglednog profesora ukazuje na povećanu nervozu vladajuće strukture, koja je svjesna svoje nemoći da, uprkos medijskoj mašineriji, ubijedi građane da vjeruju njima, a ne vlastitim očima, koje vide bijedu, ekonomsku katastrofu i društvenu degradaciju, što je ovim napadom postalo još jasnije, saopćeno je iz SDP-a BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI