FOTO&VIDEO/ Danas svijet naziva 'ljepšim mjestom'

Djevojka koja je golim rukama sebi iskopala oči prvi put pokazala kako izgleda nakon stravičnog čina

Lifestyle 12.03.18, 10:05h

Djevojka koja je golim rukama sebi iskopala oči prvi put pokazala kako izgleda nakon stravičnog čina
Kayle je oslijepila i danas je čista od droge te putuje svijetom. Iako ne vidi, svijet naziva "ljepšim mjestom"

 

Žena koja si je prstima iskopala oči dok je bila na kristalnom methu progovorila je o tome kako joj je to iskustvo promijenilo život.

 

20-godišnja Kaylee Muthart vlastitim rukama osakatila se ispred crkve u Andersonu u Južnoj Karolini vjerujući da je njen čin potrebna žrtva Bogu, prenosi Unilad.

 

Kayle je oslijepila i danas je čista od droge te putuje svijetom. Iako ne vidi, svijet naziva "ljepšim mjestom".

 

 

Samo nekoliko dana prije nego što si je zauvijek uništila vid, 6. februara, trebala je prisustvovati programu rehabilitacije, ali je pronađena ispred crkve kako sama sebe ozljeđuje. Nakon brojnih pokušaja jedva su je obuzdali, no bilo je prekasno.

 

 

"To je bila borba. Ne mogu uopće opisati osjećaj kad sam saznala. Bilo je užasno. Potpuni horor. No zahvalna sam jer joj je Bog poštedio život", rekla je njena majka Katy Tompkins.

 

"Mislila sam da svako ko je umro je zarobljen u svojim grobovima, da je Bog u raju sam i da moram žrtvovati nešto bitno kako bih sve na svijetu pustila Bogu", opisala je Kayle svoj loš trip na metamfetaminu.

 

"Nisam razumjela što je Bog htio od mene, no imala sam neki osjećaj da to moram napraviti baš ja", dodala je te otkrila da joj je u tom trenu "bilo drago da je to napravila jer je uvijek imala veliko srce i niko joj nije nikad nije vratio tu ljubav".

 

Golim rukama tad je iskopala oči, a pastoru koji se pojavio rekla je da moli za nju. "Moli za mene, želim vidjeti svjetlo, moli za mene", rekla mu je.

 

 

"Život mi je isti, no sad učim sve na novi način. Život je ljepši sada, nego na drogama. To je užasan svijet. Ponekad zaboravim da sam slijepa jer znam što je oko mene. Ne u detalje, no znam kako izgleda kuća moje mame. Još uvijek vidite, ali ne očima. Teško je objasniti jer ni sama ne razumijem", zaključila je.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI