Ima najveću podršku članstva

U Tuzli pala odluka: Da li je ovo najbolji kandidat za člana Predsjedništva BiH ispred SDP-a?!

Front 10.03.18, 15:13h

U Tuzli pala odluka: Da li je ovo najbolji kandidat za člana Predsjedništva BiH ispred SDP-a?!
Mi smo spremniji nego ikad da pokrenemo procese u ovoj zemlji, zato pozivamo sve demokratske snage da nam se pridruže kako bi se izborili za bolju, pravedniju i prosperitetniju Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz SDP-a

 

Socijaldemokratska partija Tuzlanskog kantona obavještava javnost i svoje članstvo da je unutar SDP-a u toku proces kandidiranja za Opće izbore 2018. godine.

 

Prema dosadašnjem broju pristiglih kandidatura za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na Tuzlanskom kantonu, ubjedljivo najveću podršku ima prof.dr. Denis Bećirović.

 

U skladu s navedenim, Predsjedništvo Kantonalne organizacije na sinošnjoj proširenoj sjednici je zauzelo stav da bi najbolji kandidat za Predsjedništvo ispred SDP BiH bio prof. dr. Denis Bećirović ali da će se demokratska procedura sprovesti do kraja, kako bi se na organima KO SDP BiH Tuzla donijela konačna odluka.

 

Također je konstatovano da je unutar Kantonalne organizacije visok stepen organizaciono-akcijskog jedinstva i sinergije, sa spremnošću da se mobiliziraju i motiviraju sve demokratske snage unutar društva, kako bi se na predstojećem izborima promijenilo „morbidno, apatično i poludiktatorsko“ stanje koje pritišće Tuzlanski kanton i našu domovinu cjelini.

 

- Mi smo spremniji nego ikad da pokrenemo procese u ovoj zemlji, zato pozivamo sve demokratske snage da nam se pridruže kako bi se izborili za bolju, pravedniju i prosperitetniju Bosnu i Hercegovinu - saopćeno je iz SDP-a.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI