Segmedina Srna-Bajramović osudila napad na Predraga Kojovića

Nikada neću prihvatiti da Sarajevo nije kosmopolitski grad, a da se u Skupštini KS koriste Gebelsove metode!

Front 09.03.18, 14:39h

Nikada neću prihvatiti da Sarajevo nije kosmopolitski grad, a da se u Skupštini KS koriste Gebelsove metode!
Ponašanje koje sebi dozvoljavaju poslanici pojedinih stranaka, braneći dokazanog fašistu Busuladžića od čovjeka koji nije posustao u borbi za istinu u najtežim vremenima, za BiH je, prije svega, društveno štetno, ljudski degutantno, a politički potpuno promašeno, istakla je zastupnica SDP-a BiH

 

 


Segmedina Srna-Bajramović, zastupnica Socijaldemokratske partije BiH u Skupštini Kantona Sarajevo, daje punu podršku svom zastupničkom kolegi Predragu Kojoviću, koji je nedavno verbalno napadnut u ovoj Skupštini, zbog inicijative da se van snage stavi odluka o preimenovanju Osnovne škole Dobroševići u O.Š. Mustafa Busuladžić.  

 

„Nije prvi put da se SDA nacionalisti, potpomognuti svojim satelitima, obračunavaju sa političkim neistomišljenicima demonizirajući ih na osnovu imena. Ponovo se to desilo Predragu Kojoviću, zbog čega je i reagovao u Skupštini Kantona Sarajevo.


Nedopustiva je šutnja društva, civilnog sektora i nadležnih institucija na takve izljeve fašizma koje smo imali priliku čuti taj dan. Istina je da taj fašistički folklor prirodno pripada imenu Busuladžića, ali vjerujem kako isti ne pripada instituciji Skupštine, niti većini građana KS.


Ponašanje koje sebi dozvoljavaju poslanici pojedinih stranaka, braneći dokazanog fašistu Busuladžića od čovjeka koji nije posustao u borbi za istinu u najtežim vremenima, za BiH je, prije svega, društveno štetno, ljudski degutantno, a politički potpuno promašeno.


Služeći se neistinama o Kojovićevom nepodržavanju Rezolucije o Srebrenici, ovi poslanici su pokazali da im nije problem koristiti Srebrenicu u manipulativne svrhe.


Nikada neću prihvatiti, a vjerujem da isto smatra i velika većina građana, da se iz Sarajeva šalje bilo kakva druga poruka osim da smo otvoreni i kosmopolitski grad.


Sarajevo je dovoljno veliko za sve religije, za sve nacije i multietičnu supstancu, koja je na kraju i utkana u temeljima naše države u cilju promocije društva zajedničkih vrijednosti.


Izražavam punu podrška kolegi iz Naše stranke, Predragu Kojoviću, i pozivam sve da se tome pridruže, protiv nacionalizma koji ne preza od najpodlijih diskvalifikacija i napada na dokazani integritet kolege Kojovića“

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI