Boba Đuderija/ Šta svaka pametna žena treba znati

Kad se žensko oće zaposlit - najboje joj je u životopisu naznačit da je dala podvezat jajnike još u osamnajstoj...


08.03.18, 18:54h

 

Facebook

 

Malo mi je smišno to sa proslavon Dana žena. Na sve strane će bit prigodnih priča sa cvićem i poklonima, ali će na Dnevniku narafski podsjetit kako žene još uvik nisu baš skroz ravnopravne a onda ide vremenska prognoza. I tako iz godine u godinu, da ne rečen iz stoljeća u stoljeće. Ženska su prava izgleda izmišljena samo zato da bi se svakog 8. marta podsjetili kako ih nema i da novinari imaju lipu, humanu temu. Možda će se ove godine o tomen više govorit, ali samo zbog toga šta se Dnevnik produžija sa po ure na uru pa će in zgodno doć ta tema da popune rupe.

 

Evo na primjer kad se žensko oće zaposlit - najboje joj je u životopisu naznačit da je dala podvezat jajnike još u osamnajstoj. Tako će potencijalna zaposlenica izbjeć pitanja o najvećem neprijateju kapitalizma - dici. Nisu neprijateji kapitalizma ni marksisti, ni komunisti, ni partizani, nego bogami ta dičurlija. Em kmeče, em ih triba hranit svake tri ure, a u kapitalizmu, pogotovo hrvackom, pučanstvo triba imat tendenciju da se šta manje i šta rjeđe hrani. Mi odrasli smo već uvatili taj ritam, ali dica su nedokazana, kad to zajuni da oće ist nema boga koji će ih spriječit.

 

Ako se ženi ipak omakne pa dođe na razgovor za posal i mora priznat da ima dvoje dice, poslodavac će je prvo zgađeno pogledat ka da je upravo izjavila da u dnevnom boravku drži Titovu bistu, a onda će je pitat da di joj je pamet bila rađat dicu i da ima li ih ko čuvat kad se nedajbože razbolu. E, tu svaka pametna žena zna da triba nabrojat kako joj dicu čuvaju mater i svekrva naizmjenično, kako ona u stvari i ne odgaja tu dicu nego su po cili dan kod tih baka, matera i svekrva i da nije problem, ako triba mater i svekrva će, u slučaju njenog zapošljavanja, pridat zahtjev za usvojenje te iste dice.

 

To će poslodavcu bit drago čut, ne samo zato šta to znači da žena neće izostajat sa posla, nego i zato šta će život sa bakama penzijonerkama dicu naučit da se more živit i bez tri obroka dnevno jerbo se zna kako hrvacki penzijoneri žive. A dite koje nauči malo ist i da se od penzije ili plaće ne mora živit sutra će izrast u idealnog hrvackog posloprimca jel tako, tako je, sritno nam!

 

Marčelina

 

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.
Molimo čitaoce da se u svojim komentarima suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. DEPO Portal zadržava pravo da takve i slične komentare ukloni bez najave i objašnjenja.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


BLIN
KOMENTARI