TRAŽE SE STRANI INVESTITORI

Na ulazu u Sarajevo niče novi tržni centar vrijedan 16 miliona KM: Pogledajte kako će izgledati TC Big Box

Biznis Klub 06.03.18, 18:15h

Na ulazu u Sarajevo niče novi tržni centar vrijedan 16 miliona KM: Pogledajte kako će izgledati TC Big Box
Projekt je ponuđen u okviru novog projekta koji podržava Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), a koji promovira ulaganje u regiju Zapadnog Balkana

 

 

Novi trgovački centar vrijedan više od 16 miliona maraka bi se trebao graditi na ulazu u Sarajevo, na području Ilidže, saznaje Nezavisni istraživački centar NICK. Tržni centar Big Box je projekt sarajevske kompanije "Lake", koja je već realizirala nekoliko investicija u glavnom gradu.


Projekt je, kako saznaje NICK, ponuđen u okviru novog projekta koji podržava Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), a koji promovira ulaganje u regiju Zapadnog Balkana. BiH je predstavljena sa tri prilike za investicije, pored tržnog centra Big Box, tu su izgradnja vjetroparkova kod Glamoča i Ljubinja.


Izrađena je Studija izvodljivosti, dizajn te je lokacija spremna za gradnju. Kompanija traži stranog partnera koji bi uložio oko 5,4 miliona eura – navedeno je na stranici „Invest in SEE“.

 

big-box-2


Prema informacijama koje je navela kompanija „Lake“, projekat je u idejnoj fazi, a zemljište površine 24.000 m2 smješteno je uz glavni sarajevski prilazni pravac koji vodi prema autocesti 5C u smjeru Mostara i Hrvatske obale. Prometnica se nalazi u Blažuju, Ilidža, a uz nju su smješteni najveći trgovačko – prodajni centri grada na području s oko 800.000 stanovnika.


Na zemljištu već postoje djelomično dovršeni industrijski lokaliteti potpuno usklađeni s urbanističkim planom, spremni za priključivanje komunalnim sustavima (vodoopskrba, kanalizacija i odvodnja, plin, struja i telefonski priključci).


Lokacija idealno odgovara ulagačima zainteresiranima za brz ulazak na bosansko maloprodajno tržište i tržište distribucije i skladištenja, s osiguranim pristupom prometnicama, uključujući pomoćne i servisne ulaze – navedeno je na internet stranici.

 

Više o projektu i kako će izgledati novi tržni centar možete saznati OVDJE.

 

(NICK/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI