Donio konačnu odluku

Dennis Gratz odlučio da neće biti kandidat na izborima: 'Ne želim da budem razlog tenzija i raskola u Našoj stranci'

Front 02.03.18, 15:57h

Dennis Gratz odlučio da neće biti kandidat na izborima: 'Ne želim da budem razlog tenzija i raskola u Našoj stranci'
Do odluke je došlo i nakon što Sud časti NS-a nije uvažio njegovu žalbu na opomenu koju je dobio zbog istupa prema javnosti po pitanju zahtjeva za veću transparentnost u okviru unutarstranačkih struktura

 

Zastupnik Naše stranke u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Dennis Gratz neće biti kandidat na narednim izborima.

 

Gratz u današnjem saopćenju poručuje da je to njegova konačna odluka i da time želi relaksirati odnose u Našoj stranci, te smanjiti pritisak na dio članstva koje je zagovaralo njegovu ponovnu kandidaturu.

 

Do odluke je došlo i nakon što Sud časti NS-a nije uvažio njegovu žalbu na opomenu koju je dobio zbog istupa prema javnosti po pitanju zahtjeva za veću transparentnost u okviru unutarstranačkih struktura. 

 

- Posebno se zahvaljujem Regionalnom odboru Naše stranke Sarajevo na ukazanom povjerenju - predloživši me za nosioca liste za Skupštinu Kantona Sarajevo u okviru preliminarne liste za izbore. Međutim, s obzirom na ignorantski odnos Predsjedništva NS-a, te manjak spremnosti na podršku u okviru rada i promocije zastupničkih inicijativa i mog rada u Parlamentu Federacije, ne želim da dalje budem razlog tenzija i raskola u ovoj političkoj organizaciji - kazao je Gratz.

 

Ističe da svoje djelovanje nastavlja sa kampanjom "Zamisli" u okviru kojih ću pokrenuti pet zakonskih prijedloga na osnovu ideja građana.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI