VIDEO/ na putu ka vogošćanskoj petlji

Prikriveni detalj: Borac pokušao da upozori na manipulaciju sa blokadom saobraćaja pa ga otjerali!

Hronika 02.03.18, 09:30h

Prikriveni detalj: Borac pokušao da upozori na manipulaciju sa blokadom saobraćaja pa ga otjerali!
Među demobilisanim borcima koji su krenuli ka Vogošćanskoj petlji, jedan od njih pokušao je ukazati na činjenicu da oni nisu došli da bi blokirali saobraćajnice, već da bi protestvovali ispred Parlamenta FBiH

 

 

Jedan detalj zabilježile su kamere tokom protesta boraca posljednjeg dana februara... Među demobilisanim borcima koji su krenuli ka Vogošćanskoj petlji, jedan od njih pokušao je ukazati na činjenicu da oni nisu došli da bi blokirali saobraćajnice, već da bi protestvovali ispred Parlamenta FBiH.

 
Međutim, naišao je na žustre reakcije svojih saboraca koji su ga otjerali, a kolonu usmjerili prema Vogošćanskoj petlji.


Podjećamo, na jučerašnjih pres koferenciji ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Aljoša Čampara tvrdio je da su protesti bivših boraca dobro isplanirani, s ciljem da se izazovu "haos i anarhija" u državi.  

 

- Operativna saznanja upućuju da je blokada napravljena na način da izazove stanje opće nesigurnosti. Pojedinci su pokušali izmanipulisati sa boračkom populacijom zbog jeftinih političkih poena... Određena politička lica su plaćala autobuse. Sve je u fazi istrage, rekao je Čampara.


On je naveo i da su, prema saznanjima MUP-a FBiH, Vogošćansku petlju blokirali bivši borci iz Cazina i iz Velike Kladuše, Ivan Sedlo borci iz Bugojna, a dodao je i to da je bila najavljena blokada dva granična prelaza - međutim bivši pripadnici HVO-a su odustali od toga.


Da li i ovaj snimak ide u prilog tim tvrdnjama?

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI