vremenska prognoza za bih narednih dana

Padavine ne posustaju: Nakon snijega očekujte ledenu kišu, a temperature...

Hronika 01.03.18, 12:50h

Padavine ne posustaju: Nakon snijega očekujte ledenu kišu, a temperature...
Količine padavina u protekla 24 sata su: Rudo 6mm, Bihać 5, Bjelašnica i Trebinje 3, Bileća, Bosanski Novi, Foča, Gacko, Han Pijesak, Ivan Sedlo, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica, Stolac, Višegrad i Zvornik 2, Banja Luka, Doboj i Prijedor 1mm

 

U Hercegovini se danas i na jugozapadu Bosne očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U ostatku Bosne oblačno. U Bosni povremeno sa slabim snijegom. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Najviša  dnevna temperatura od -8 do -2, na jugu od -2 do 3 stupnja.

 

Visina snijega u 07.00 sati: Bjelašnica 190 cm, Bihać 105, Ivan-sedlo 62, Han Pijesak 52, Sanski Most 49, Bosanski Novi 46, Mrkonjić Grad 36, Prijedor i Srebrenica 24, Livno 23, Banja Luka 20, Gradačac 19, Gacko 17, Bijeljina, Bugojno i Sokolac 11, Doboj, Foča, Jajce i Zvornik 10, Bileća i Rudo 8, Tuzla 6, Sarajevo 5, Višegrad 4.


 
Količine padavina u protekla 24 sata su: Rudo 6mm, Bihać 5, Bjelašnica i Trebinje 3, Bileća, Bosanski Novi, Foča, Gacko, Han Pijesak, Ivan Sedlo, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica, Stolac, Višegrad i Zvornik 2, Banja Luka, Doboj i Prijedor 1mm.

 

Oblačno vrijeme sa kišom očekuje se sutra, koja se ponegdje može lediti u dodiru sa tlom.

 

U jutarnjim satima i dio prijepodneva ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne sa susnježicom ili snijegom.

 

Intenzivnije padavine na istoku i jugoistoku Hercegovine, gdje se očekuje od 40 do 60 l/m2.

 

U ostatku zemlje padavine slabog do umjerenog intenziteta. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od -1 do 5, u Hercegovini i na jugozapadu Bosne do 6 do 10 stupnjeva.

 

U subotu u Hercegovini se očekuje kiša u jutarnjim satima i tokom večeri. Na sjeveru i sjeverozapadu Bosne slab snijeg u prvom dijelu dana. U ostatku Bosne mjestimična kiša ili rosulja u jutarnjim satima. Jutarnja temperatura od -1 do 3, na jugu od 5 do 10, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu od 10 do 14 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI