budite 29. marta u domu mladih

Počinje prodaja ulaznica za koncert Laibacha u Sarajevu

Zabava 26.02.18, 15:59h

Počinje prodaja ulaznica za koncert Laibacha u Sarajevu
Ulaznice će se prodavati na uobičajenim mjestima – biletarnice Bosanski Kulturni Centar i Plato Skenderija te prodajna mreža i online prodaja portala Kupikartu.ba


Prodaja ulaznica za koncert grupe Laibach „Also Sprach Zarathustra“ u Sarajevu, koji će se održati 29. marta 2018.god u Domu mladih, počinje u srijedu, 28.02.2018. u 12h.

 

Ulaznice će se prodavati na uobičajenim mjestima – biletarnice Bosanski Kulturni Centar i Plato Skenderija te prodajna mreža i online prodaja portala Kupikartu.ba. 

 

Cijene ulaznica kreću se već od 20KM.


Koncert je dio turneje Also Sprach Zarathustra koja počinje 2. marta u Bolonji a tokom koje Laibach nastupa u preko 20 gradova i posljednji je koncert u nizu.

 

laibach-2


Muzika Also Sprach Zarathustra je prvobitno komponovana za pozorišnu predstavu 'Tako je govorio Zaratustra', baziranu na filozofskom klasiku Friedricha Nietzchea. Predstavu je režirao Matjaž Bergeru Anton Podbevšek teatru u Novom Mestu.


35 godina nakon geneze u tadašnjem jugoslovenskom industrijskom gradu Trbovlje, Laibach je i dalje internacionalno najzastupljeniji bend koji je izašao iz bivših komunističkih zemalja istočne i centralne Evrope.

 

Posebnu pažnju svjetske javnosti je privukao i kontraverznim nastupom u Sjevernoj Koreji 2015.god. o čemu je snimljen i dokumentarni film prikazan sarajevskoj publici na prošlom izdanju Sarajevo film festivala. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/rm)

BLIN
KOMENTARI