zvonilo 49 zvona Hrama Svetog Save

Beograd slavi: Rodio se unuk prijestolonasljednika Karađorđevića: Evo po kome će se zvati mali princ

Nedjeljni magazin 25.02.18, 18:48h

Beograd slavi: Rodio se unuk prijestolonasljednika Karađorđevića: Evo po kome će se zvati mali princ
Proteklih dana Karađorđevići su sa nestrpljenjem očekivali rođenje dječaka

 

Unuk prijestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića koji se danas rodio u Beogradu dobio je ime po prvom srpskom kralju, saznaje Alo.rs.


Sin princeze Danice i princa Filipa dobio je ime Stefan, kako je bilo i ime prvog srpskog kralja iz roda Nemanjića - Stefana Prvovenčanog.

 

Kako "Alo!" saznaje princeza Danica porodila se danas u 10:30 časova.

 

Majka i beba se osjećaju dobro. Roditelji, Princ Filip i Princeza Danica, srdačno zahvaljuju svima na čestitkama, zajedno sa Njihovim Kraljevskim Visočanstvima Prijestolonaslednikom Aleksandrom i Princezom Katarinom.

 

Ovo je prvo rođenje muškog djeteta u kraljevskoj porodici u Srbiji nakon 90 godina kada se Nj.K.V. Princ Tomislav rodio u Beogradu. On je bio brat Njegovog Veličanstva Kralja Petra II, dede Nj.K.V. Princa Filipa.

 

U čast rođenja malog princa oglasilo se 49 zvona Hrama Svetog Save u Beogradu.

 

Proteklih dana Karađorđevići su sa nestrpljenjem očekivali rođenje dječaka.

 

"Ovo je prvi put u istoriji da će 49 zvona najvećeg pravoslavnog hrama na Balkanu objaviti takvo rođenje. Kamen temeljac Hrama Svetog Save položili su 10. maja 1935. godine kralj Petar II (otac prestolonaslednika Aleksandra) i mitropolit crnogorski Gavrilo, budući patrijarh Srbije Gavrilo V - saopštio je ranije Kraljevski dvor.

 

Njihova Kraljevska Visočanstva Princ Filip i Princeza Danica vjenčali su se u Sabornoj crkvi u Beogradu 7. oktobra 2017. godine. Vjenčanje je služio Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Irinej. Kuma je bila Nj.K.V. Princeza Viktorija od Švedske, a kum Nj.K.V. Princ.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr) 

 

 

BLIN
KOMENTARI