potresnom ispoviješću prestravila fanove

Serena Williams pukom srećom preživjela porođaj: Otkrila detalje najveće drame u životu, ali to nije sve...

ŽENA iN 23.02.18, 12:30h

Serena Williams pukom srećom preživjela porođaj: Otkrila detalje najveće drame u životu, ali to nije sve...
Ali to nije bilo sve, jer joj nije bilo lako ni poslije toga navići se na ulogu majke i o tom problemu je otvoreno govorila

 

36-godišnja teniserka Serena Williams otkrila je kakvu dramu je prošla tokom i nakon poroda svoje kćerke Alexis Olympije Ohanian, 1. septembra 2017. godine.

 

“Zamalo sam umrla. Tokom poroda nije bilo nikakvih problema, ali sljedećih šest dana bili su noćna mora. Najprije sam dobila plućnu emboliju, a nakon toga su mi zbog snažnog kašlja popucali šavovi od carskog reza. Ležala sam na operacijskom stolu i ljekari su mi otkrili ogroman hematom na stomaku. Ugrušak mi je u bilo kojem trenu mogao ući u pluća”, rekla je Serena, koja je 23 puta osvojila Grand Slam.



“Srećom, imala sam genijalan ljekarski tim. Da nije bilo njih, ne bi bilo ni mene”, dodala je teniserka.

 

Ali to nije bilo sve, jer joj nije bilo lako ni poslije toga navići se na ulogu majke i o tom problemu je otvoreno govorila.

 

– Niko ne govori o teškim trenucima nakon porođaja, o pritisku koji osjećaš, o nevjerovatnoj tuzi koja te obuzme kad god dijete zaplače. Slomila sam se nebrojeno puta. Ponekad se naljutim jer mala plače, pa mi bude žao što sam se naljutila, a onda me grize savjest. Pomislim “pa zašto sam tako tužna, a imam prelijepo dijete’? Emocije su lude! Ponekad se osjećam loše i pomislim kako sve to jednostavno neću moći. Ponekad mi se i tokom teniskog meča pojavi takva malodušnost, no onda se priberem. Pretpostavljam da sam jednostavno takva – ispričala je Serena.

 

(Express, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI