kraj višegodišnje trakavice

Severina bjesni, Milan zadovoljno trlja ruke: Evo kako se završio spor oko malog Aleksandra

Lifestyle 23.02.18, 11:08h

Severina bjesni, Milan zadovoljno trlja ruke: Evo kako se završio spor oko malog Aleksandra
"Severina nije zadovoljna ovom odlukom, jer smatra da nije dobra za dijete i na nju će se žaliti", zaključio je Petrović

 

OKONČAN je postupak za skrbništvo nad sinom Severine Kojić i Milana Popovića. Prema nepravomoćnoj presudi, Aleksandar će živjeti jednako kod oba roditelja, potvrdio je za Index Severinin menadžer Tomislav Petrović te dodao kako pjevačica nije zadovoljna odlukom.

 

"Donesena je prvostupanjska presuda koja nije pravomoćna. Donijela ju je sutkinja Nikić koja je već dva puta sudila prema zahtjevima Popovića, a na štetu djeteta i oba puta su joj presude srušene na drugom stupnju pa me time uopće nije iznenadila njena današnja presuda", rekao nam je Petrović.

 

"Poznato je da je njena kolegica u drugom sporu, prije mjesec dana donijela presudu u kojoj je odbila Popovićev zahtjev da dijete živi 7 dana s njim i 7 dana sa Severinom, uz obrazloženje da za tako nešto ne postoje zakonske osnove. Dakle, nakon mjesec dana na istom sudu sutkinja donosi potpuno suprotnu presudu", dodao je.

 

"Severina nije zadovoljna ovom odlukom, jer smatra da nije dobra za dijete i na nju će se žaliti", zaključio je Petrović.

 

Ista sutkinja koja je danas presudila kako će se Aleksandar jednako vremena provoditi kod oba roditelja, prošle godine u lipnju donijela je privremenu mjeru prema kojoj pjevačica nije smjela sina viđati 200 dana na godinu, no ta mjera je u međuvremenu ukinuta.

 

severina-aleksandar

 

Milan Popović za Index je rekao da je izuzetno zadovoljan presudom.

 

"Ne smijem iznositi detalje presude, ali sam jako zadovoljan. Ovo je već druga uzastopna pobjeda ravnopravnog roditeljstva u Hrvatskoj i presedan. Bravo za hrvatsko pravosuđe i mog sina Aleksandra koji će imati jednaku pažnju i od mene i od svoje majke", rekao je Popović za Index.

 

"Presuda je presedan i pobjeda ravnopravnog roditeljstva i po prvi put daje pravo da dijete živi tjedan dana kod mame i tjedan dana kod tate. To je ravnopravno roditeljstvo u punom smislu te riječi. Nema više ni alimentacije, jer dijete živi tjedan dana kod svakog roditelja. Dva tjedna je na odmoru s mamom, dva tjedna je na odmoru s tatom. Princip apsolutne ravnopravnosti i potpuno je u skladu s Obiteljskim pravom i Europskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava prema kojoj se pravo na susrete i druženje jednako jamči djetetu i roditeljima djeteta, ističe da svako dijete ima pravo na zajednički život sa svojim roditelima te pravo na kontakt s oba roditelja, ako je odvojeno od oca, majke ili od oboje", zadovoljno je dodao Popović.

 

(Index, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI