imali posebno skrovište u vozilu

U akciji Akademik uhapšene tri osobe: Oduzeto 14 kilograma skanka, oružje, municija...

Hronika 22.02.18, 15:10h

U akciji Akademik uhapšene tri osobe: Oduzeto 14 kilograma skanka, oružje, municija...
U toku pretresa motornog vozila koje su koristila pomenute osobe, u posebno napravljenom skrovištu iza zadnjeg sjedišta vozila, pronađeno je i privremeno oduzeto oko 14 kg materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu skank

 

 
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, nakon višemjesečne istrage, jučer su realizovali operativnu akciju kodnog naziva Akademik- piše Oslobodjenje.

 

Akcija je realizovana pod nadzorom Tužilaštva BiH i u saradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom, te policijskim službenicima Granične policije BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

 

Prilikom realizacije navedene akcije, na području Banje Luke slobode su lišene tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.


U toku pretresa motornog vozila koje su koristila pomenute osobe, u posebno napravljenom skrovištu iza zadnjeg sjedišta vozila, pronađeno je i privremeno oduzeto oko 14 kg materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu skank.

 

Pored pretresa u Banjoj Luci, policijski službenici SIPA-e i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske izvršili su pretrese na više lokacija na području Istočnog Sarajeva i Trebinja. Tom prilikom na navedenim lokacijama pronađeni su i privremeno oduzeti jedna puška M-48 sa 369 komada municije cal.7,9 mm, više mobilnih telefona te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

 

Osobe lišene slobode kriminalistički su obrađene u prostorijama MUP-a RS-a, te će u zakonski određenom roku biti predate na dalje postupanje nadležnom tužiocu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI