Nakon eksplozije i samoubistva u Podgorici

Policija radi na identifikaciji napadača na Ambasadu SAD-a u Crnoj Gori

Hronika 22.02.18, 10:52h

Policija radi na identifikaciji napadača na Ambasadu SAD-a u Crnoj Gori
Iz policije podsjećaju, kako djelovanjem eksplozije u dvorištu Veleposlanstva SAD-a, osim kratera koji je ostao na mjestu na kojem je bomba eksplodirala, nije pričinjena materijalna šteta na imovini Veleposlanstva

 

Službenici Uprave policije MUP-a Crne Gore preduzimaju aktivnosti na identifikaciji osobe koja je sinoć bacila eksplozivnu napravu u dvorište Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Podgorici, a zatim izvršila samoubistvo.

 

Kako je priopćeno iz Uprave policije MUP-a Crne Gore, dežurnoj službi podgoričke policije, sinoć je oko ponoći, prijavljeno da se u dijelu grada preko Morače, u blizini Sportskog centra, čula eksplozija.

 

-Službenici podgoričke policije su odmah nakon toga obišli teren i ubrzo su, preko puta Veleposlanstva SAD-a, na zemljanom dijelu ka obali rijeke Morača, pronašli beživotno tijelo, za sada neidentifikovane muške osobe. Ova muška osoba je, prema aktivnostima koje su do sada poduzete, stradalo usljed aktiviranja eksplozivne naprave nakon što je prethodno bacila eksplozivnu napravu – bombu u dvorište Velesposlanstva SAD-a - navodi se u priopćenju.

 

Iz policije podsjećaju, kako djelovanjem eksplozije u dvorištu Veleposlanstva SAD-a, osim kratera koji je ostao na mjestu na kojem je bomba eksplodirala, nije pričinjena materijalna šteta na imovini Veleposlanstva.

 

-O događaju je obaviješten nadležni državni tužitelj koji je rukovodio uviđajem na licu mjesta. Izuzeti su tragovi s lica mjesta i oni će biti predmet vještačenja - navodi se u priopćenju Uprave policije.
 

 

U priopćenju se dodaje kako su službenici Uprave policije u komunikaciji s predstavnicima Veleposlanstva SAD-a u vezi s ovim događajem, a o svemu što bude utvrđeno daljom istragom javnost će biti blagovremeno obaviještena.

 

 (FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI