Čistka u redovima najveće bošnjačke stranke

Elmedin Konaković i zvanično isključen iz SDA, pored njega iz članstva izbrisani i Mekić, Ademović...

Front 22.02.18, 10:19h

Elmedin Konaković i zvanično isključen iz SDA, pored njega iz članstva izbrisani i Mekić, Ademović...
Iako se pretpostavlja da su Đozo, Bosno i Ademović, koji su željeli da preuzmu kontrolu upravljanja Klubom, upravo bili razlog što su Jusić i Katica izašli iz Kluba, Katica to nije želio direktno potvrditi, ali je rekao da je problem bila komunikacija unutar Kluba

 

Na sinoćnjoj sjednici Općinskog odbora Centar Sarajevo SDA jednoglasnom odlukom su isključeni i izbrisani iz evidencije članstva Elmedin Konaković, Kemal Ademović, Amel Mekić, Sejad Đozo i Senada Bosno.

 

Nakon što su prije nekoliko mjeseci, kako piše Faktor, pod pritiskom sada već bivših SDA vijećnika Senade Bosno i Sejada Đoze, te zastupnika Kemala Ademovića Klub SDA napustili i Velija Katica i Abid Jusić, njih dvoje su sinoć ponovo pristupili Klubu.

 

Iako se pretpostavlja da su Đozo, Bosno i Ademović, koji su željeli da preuzmu kontrolu upravljanja Klubom, upravo bili razlog što su Jusić i Katica izašli iz Kluba, Katica to nije želio direktno potvrditi, ali je rekao da je problem bila komunikacija unutar Kluba.

 

- Jusić i ja smo djelovali samostalno, ali sada su se ponovo stvorili uvjeti da možemo zajedno djelovati. Bili smo nezadovoljni odnosom unutar Kluba, načinom komunikacije. Sada smo dobili uvjeravanje da će to biti drugačije, da neće biti smetnji da možemo funkcionirati bez problema. Već sada je potpuno druga atmosfera, druga priča, dobili smo od ljudi koji rukovode organizacijom potvrdu da će to biti uredu. U ova dva-tri dana se osjetila potpuno drugačija atmosfera i mislim da će to sada imati normalan tok - ističe Katica, dodajući da problem nije imao sa vijećnicima koji su isključeni iz SDA.

 

Ukoliko situacija ponovo izmakne kontroli, Katica dodaje da neće biti dio takvog kolektiva.

 

- Ja sam uvijek za kompromis, ali ako ga ne bude, mene niko ne veže. Ako možemo komunicirati u normalnom odnosu i biti tim, zajednički da donosimo stvari, možemo, ali ako ne možemo, ja ne želim da budem u timu kao kada imam cipele manji broj pa me žuljaju, takve stvari ne želim prihvatiti. Ali siguran sam da će sada biti potpuno drugačije, jedan normalan rad kakav je bio nakon samih izbora – kazao je Katica.

 

Velija Katica će na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Centar predsjedavati Klubom SDA.

 

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI