širenje mreže

HRT otvorio dopisništvo u Sarajevu: Priloge će snimati u cijeloj BiH

Hronika 20.02.18, 17:49h

HRT otvorio dopisništvo u Sarajevu: Priloge će snimati u cijeloj BiH
- Uz dopisništvo koje je otvoreno u Mostaru, bit će više informacija iz BiH. Ovo je prozor za građane Hrvatske o stanju u susjednoj državi - rekao je Čavara

 

Hrvatska radiotelevizija (HRT) otvorila je danas dopisništvo u Sarajevu, čiji su uposlenici najavili snimati priloge u cijeloj Bosni i Hercegovini.

 

Što neće biti fokusirani samo na Sarajevo zadovoljstvo je na otvaranju dopisništva izrazio predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara koji je poručio da su za Republiku Hrvatsku važne informacije iz cijele BiH.

 

- Uz dopisništvo koje je otvoreno u Mostaru, bit će više informacija iz BiH. Ovo je prozor za građane Hrvatske o stanju u susjednoj državi - rekao je Čavara.

 

Dodao je da će dopisništvo unaprijediti informiranje Hrvata u BiH koji nemaju kanal na hrvatskom jeziku.

 

- Neće zamijeniti taj kanal, ali će doprinijeti da jasnije sagledavamo stanje u BiH - poručio je Čavara.

 

Dopisništvo je zvanično otvorio generalni direktor HRT-a Kazimir Bačić koji je kazao da je kvalitetno izvještavanje o javnim i državnim ustanovama, te o međunarodnim i svim bitnim pitanja, pogotovo sa susjednim državama, u fokusu HRT-a.

 

- HRT u protekle dvije godine aktivno širi mrežu dopisništava. Prije desetak dana smo otvorili u Mostaru i najavili otvaranje sarajevskog  - istakao je Bačić.

 

Poručio je da je Sarajevo metropola u čijem razvoju su značajnu ulogu imali Hrvati.

 

Svečanosti otvorenja dopisništva prisustvovale su brojne zvanice iz javnog i političkog života Bosne i Hercegovine, kao i Hrvatske, među kojima i predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.

 

(FENA/MR)

BLIN
KOMENTARI