Na udaru bile uglavnom starije osobe

Zeničanin se lažno predstavljao kao radnik 'Telemacha', ulazio u stanove i krao novac

Hronika 20.02.18, 13:13h

Zeničanin se lažno predstavljao kao radnik 'Telemacha', ulazio u stanove i krao novac
Nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv navedene osobe, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila više krivičnih djela prevare

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona lišili su slobode osobu H.M., rođen 1972. godine, iz Zenice, za koju se sumnja da je na užem gradskom području u Visokom izvršio prevaru više osoba predstavljajući se kao radnik kompanije "Telemach".

 

Prevare su izvršene na način da je nepoznata osoba dolazila na vrata stana oštećenih osoba te se predstavljala kao radnik navedenog kablovskog operatera, nakon čega je ulazilo u unutrašnjost stanova, odnosno prostorija i uz obrazloženje da pregleda postojeću opremu, iskorištavalo nepažnju vlasnika stanova, uglavnom starijih osoba, i iz stanova otuđivala novac.

 

Intenzivnim operativnim radom na terenu navedena osoba je pronađena i lišena slobode, a takođe se došlo do određenih operativnih saznanja da je, na isti ili sličan način, na području drugih gradova prevarila više građana.

 

Nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv navedene osobe, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila više krivičnih djela prevare.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI