DRAMA OKO PRESELJENJA VLADE FEDERACIJE I NOVIH KABINETA

Premijer Novalić, nakon svađe, džentlmenski ustupio veći i svjetliji kabinet ministrici Jelki Miličević

Hronika 19.02.18, 21:03h

Premijer Novalić, nakon svađe,  džentlmenski ustupio veći i svjetliji kabinet ministrici Jelki Miličević
Danima je trajala blokada preseljenja zbog nezadovoljstva određenih ministara i njihovih savjetnika oko smještaja njihovih kabineta u zgradi Energoinvesta. Najveću dramu je napravila ministrica financija i dopredsjednica Vlade Jelka Miličević k koja je imala prigovor da kabinet planiran za nju mali i pretaman za obaveze koje u njemu mora obavljati

Od danas Vlada Federacije ne stanuje u Alipašinoj ulici u Sarajevu.  Primjetili su to prvi  jutros mediji, ali i borci koji već mjesecima demostriraju ispred zgrade vlade u ovoj ulici.
Vlada FBiH privremeno će biti smještena u prostorijama Energoinvesta dok se u potpunosti ne omogući preseljenje u zgradu Javne ustanove Studentski centar u Nedžarićima. 

Preseljenje Energoinvest  je obavljeno u posljednjih mjesec dana, ali ni preseljenje nije moglo proći u slozi između koalicionih partnera u vlasti. Naime, danima je trajala blokada preseljenja zbog nezadovoljstva određenih ministara i njihovih savjetnika oko smještaja njihovih kabineta u zgradi Energoinvesta.


Najveću dramu je napravila ministrica financija i dopredsjednica Vlade Jelka Miličević kojoj se nije dopao dodjeljeni joj kabinet, pa je danima blokirala kompletnu selidbu. Imala je prigovor da taj kabinet mali i pretaman za obaveze koje u njemu mora obavljati. 


Inače, prosječna veličina prostora za kabinete ministara je između 45-60 kvadratnih metara.


Na kraju je problem gentlemenski riješio premijer Fadil Novalić koji je ministrici Miličević ustupio svoj, premijerski kabinet, nakon čega je ministrica uselila u veći i svjetliji prostor za svoj kabinet.


Drama je okončana ovoga vikenda i ovoga ponedeljka su ministri, savjetinici i ostalo osoblje po prvi put na posao došli u nove radne prostore u Hamdije Čemerlića 2.


(DEPO Portal/ak)

BLIN
KOMENTARI