FOTO, VIDEO/ Vjerovali ili ne

Rodio se 1993. godine, a na čelu boračkog uduženja u FBiH: 'Gdje si bio 1992. kad je bilo najteže?!'

Hronika 19.02.18, 19:29h

Rodio se 1993. godine, a na čelu boračkog uduženja u FBiH: 'Gdje si bio 1992. kad je bilo najteže?!'
Iz udruženja Borački zadružni savez poručuju kako je Sulejmanović obrazovana osoba u polju međunarodnog i domaćeg poslovnog prava vezanog uz registraciju, upravljanje, vođenje i poslovanje udruženja, te da njegove sposobnosti oko posla koji obavlja nisu upitne

 

Poprilično apsurdna situacija stiže iz Bosne i Hercegovine. Naime, mladić imena Halil Sulejmanović predsjednik je boračkog udruženja, Boračkog zadružnog saveza FBiH. Ne bi to bilo ništa čudno da dotični nije rođen - 1993. godine!

 

Mnogi propituju Sulejmanovićevu stručnost s obzirom na to da je rođen tokom rata, a bavi se problemima ratnih veterana i invalida.

 

sulemanovic221

 

Iz udruženja Borački zadružni savez poručuju kako je Sulejmanović obrazovana osoba u polju međunarodnog i domaćeg poslovnog prava vezanog uz registraciju, upravljanje, vođenje i poslovanje udruženja, te da njegove sposobnosti oko posla koji obavlja nisu upitne.

 

Riječ je o organizaciji koju su kreirale zadruge i samostalni zadrugari, a na inicijativu Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida rata, odnosno ministra Salke Bukvarevića.

 

Razumije li Sulejmanović ratnu i veteransku problematiku, teško je reći. No možemo se složiti da je zasigurno najmlađi predsjednik jednog veteranskog udruženja na ovim prostorima.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI