FOTO/ Nije htjela slavu

Baka iz kultnog filma 'Rane' jedva preživjela porođaj i rodila ovog VELIKOG srpskog glumca

Nedjeljni magazin 19.02.18, 09:36h

Baka iz kultnog filma 'Rane' jedva preživjela porođaj i rodila ovog VELIKOG srpskog glumca
Ona je sina izvela na pravi put, koji je široj javnosti u Srbiji i regionu poznat, a preminula je 2013. godine u 85. godini

 

Iako je tokom života imala mnogo uloga koje su je svrstavale na zasluženo mjesto na polju umetnosti, Zorka (rođeno Doknić) je mlađim generacijama poznata po ulozi bake u filmu "Rane". Prezime koje je dobila kada se udala je Manojlović.

 

Upravo ova glumica je rodila Predraga Mikija Manojlovića, glumca čiji se kvalitet ne dovodi u pitanje. Imala je težak porođaj i malo je falilo da i ona i njeno dijete ne prežive.

 

"Jedva sam preživjela porođaj. Ljekari su rekli da je to jedan od hiljadu slučajeva da i majka i beba ostanu živi", istakla je glumica prije više od deset godina. Ipak, nije krila da je Miki imao teško djetinjstvo, ali sretno.

 

zorka-manojlovic-1

 

Nije krila da je prodavala suprugove kapute ne bi li imala da mu priušti lijepo odrastanje.

 

"U Niškom pozorištu smo imali sve, čak i toplu vodu. Presvlačila sam ga i dojila u garderobi, u pauzama. Miki je dijete pozorišta. Sve smo podredili njegovom sretnom djetinjstvu. Moj sin je uvijek imao doručak, ručak i večeru. I našu ljubav. Znalo se - kuća, pozorište, kuća. Nisam htjela slavu, a dijete da mi se drogira. Bio je skroman toliko da me je nervirao. Odemo u poslastičarnicu i ja ga pitam: ‘Šta ćeš, sine, da kupi majka?”, a on kaže: ‘Vodu”. ‘Kakvu vodu?”, iznerviram se ja, a u suštini smo i Ivan i ja takvi, skromni. I naš Miki je, stvarno bio i ostao, jedno normalno, skromno biće”, ispričala je njegova majka.

 

Ona je sina izvela na pravi put, koji je široj javnosti u Srbiji i regionu poznat, a preminula je 2013. godine u 85. godini. Dugo je bila član pozorišta Boško Buha.

 

Miki Manojlović

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI