SDA opet čisti u svojim redovima

'Smjenu Vlade TK su po diktatu Mirsada Kukića proveli odmetnuti zastupnici SDA, zajedno sa SBB-ovcima'

Front 18.02.18, 14:05h

'Smjenu Vlade TK su po diktatu Mirsada Kukića proveli odmetnuti zastupnici SDA, zajedno sa SBB-ovcima'
Vlada na čelu s premijerom Gutićem je, radeći u veoma teškim okolnostima, ostvarila dobre rezultate, posebno na stabilizaciji budžeta, socijalne, zdravstvene i boračke zaštite i ekonomskog stanja u Tuzlanskom kantonu, i nisu postojali nikakvi razlozi koji bi opravdali njenu smjenu, smatra SDA

 

Stranka demokratske akcije saopćila je danas da je smjena Vlade Tuzlanskog kantona na čelu s premijerom Begom Gutićem izvršena protivno stavovima i odlukama organa SDA.  

 

U saopćenju SDA se navodi da su smjenu, po diktatu Mirsada Kukića, proveli "odmetnuti zastupnici SDA zajedno sa zastupnicima SBB, kršeći Ustav Tuzlanskog kantona i Poslovnik o radu Skupštine Tuzlanskog kantona“.  

 

- Vlada na čelu s premijerom Gutićem je, radeći u veoma teškim okolnostima, ostvarila dobre rezultate, posebno na stabilizaciji budžeta, socijalne, zdravstvene i boračke zaštite i ekonomskog stanja u Tuzlanskom kantonu, i nisu postojali nikakvi razlozi koji bi opravdali njenu smjenu – smatra SDA.  

 

Ova stranka navodi kako se u potpunosti ograđuje od novoformirane "privatne interesne koalicije u Skupštini Tuzlanskog kantona i nove vlade Tuzlanskog kantona koju je ova koalicija imenovala“.

 

- SDA je opredijeljena da stane ukraj nedemokratskom djelovanju i samovolji pojedinaca u svojim redovima. Bez obzira na sve moguće posljedice po njenu poziciju u vlasti, SDA će iz svojih redova odlučno ukloniti sve one pojedince koji djeluju suprotno njenim temeljnim idejama i principima - kaže se u saopćenju.  

 

Iz SDA najavljuju da će, u tom cilju, u kantonalnoj i općinskim organizacijama SDA u Tuzlanskom kantonu u narednom periodu biti poduzet niz mjera.  

 

- Povjereništvo na čelu s Amirom Fazlićem ima punu podršku SDA u provođenju tih mjera, kako bi se u SDA Tuzlanskog kantona afirmisali časni i čestiti članovi privrženi principima i programu stranke, a iz njenih redova uklonili svi oni koji djeluju nedemokratski, postupaju suprotno odlukama organa stranke, rade za vlastite interese i pristaju na siledžijske metode, samovolju i diktat pojedinaca - saopćeno je iz SDA.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI