Obilježio 20. godišnjicu od prvog poslijeratnog nastupa u Sarajevu

Balašević priredio četverosatni spektakl u Skenderiji: 'Htio sam da dođemo na ovo mjesto, ali s velikim strahom...'

Zabava 18.02.18, 12:02h

Balašević priredio četverosatni spektakl u Skenderiji: 'Htio sam da dođemo na ovo mjesto, ali s velikim strahom...'
Publika je sve vrijeme pjevala uglas s Balaševićem i plesala uz pjesme, a skoro svaka od njih ispraćena je gromoglasnim aplauzima i ovacijama

 

Legendarni Đorđe Balašević sarajevskoj publici je u prepunoj dvorani "Mirza Delibašić" u Skenderiji priredio koncert za pamćenje.

 

Koncert je otvorio pjesmom "Baronov bal", a tokom njenog izvođenja pozdravio je publiku uz riječi: "Dobro veče, Sarajevo".

 

- Vratili smo se u ovu dvoranu gdje je sve i počelo. Htio sam da vidim šta se desilo za ovih 20 godina otkako smo se zadnji put vidjeli u ovoj dvorani, koja je u međuvremenu ponijela ime čovjeka kojeg sam znao i puno volio. Nije svejedno. Htio sam da dođemo na ovo mjesto, s velikim strahom od toga šta se promijenilo. Postoji samo jedna gora stvar, a to je da se ništa nije promijenilo - kazao je u svom obraćanju publici nakon prve pjesme Balašević.

 

Između ostalih, pjevao je dobro poznate hitove "Boža zvani Pub", "Jednom su sadili lipu", "Mirka", "Neki novi klinci", "Marina", a pjesmu "Olivera" posvetio je svojoj supruzi.

 

- Ovo je pjesma za djevojku za koju ne mogu reći da je bila moja prva ljubav, ali sigurno je posljednja - kazao je Balašević neposredno prije izvođenja pjesme "Olivera".

 

Spektakularan koncert okončao je pjesmom "Odlazi cirkus", uputivši publici pozdrave riječima: "Laku noć, dame i gospodo, laku noć, Sarajevo".

 

Publika je sve vrijeme pjevala uglas s Balašem i plesala uz pjesme, a skoro svaka od njih ispraćena je gromoglasnim aplauzima i ovacijama.

 

Večerašnjim koncertom Panonski Mornar obilježio je 20. godišnjicu od prvog poslijeratnog nastupa u bh. prijestonici 1998. godine.

 

Kao što smo to i navikli od Balaševića, i ovaj koncert potrajao je blizu četiri sata.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI