Zima će nam opet pokazati zube

Iskoristite sunčani dan, jer stiže VELIKA PROMJENA: Evo kakvo nas vrijeme čeka narednih dana...

Hronika 17.02.18, 10:42h

Iskoristite sunčani dan, jer stiže VELIKA PROMJENA: Evo kakvo nas vrijeme čeka narednih dana...
Jutros je u zapadnim i sjeverozapadnim poručjima Bosne bilo magle i niskih oblaka, a u ostalim djelovima sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost

 

U Krajini, sjeveru i sjeveroistoku Bosne danas prijepodne magla ili niska obalačnost . U ostatku BiH pretežno sunčano. Od sredine dana prema večernjim satima postupno naoblačenje sa zapada. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu BiH od 10 do 13 stupnjeva.

 

U Sarajevu prijepodne pretežno vedro. U drugoj polovini dana naoblačenje. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će oko 8 stupnjeva. 

 

Jutros je u zapadnim i sjeverozapadnim poručjima Bosne bilo magle i niskih oblaka, a u ostalim djelovima sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

 

Temperature zraka u 7 sati: Bihać -7 stupnjeva, Bugojno, Livno i Sanski Most -5, Grude, Jajce i Široki Brijeg -3, Bjelašnica, Ivan-Sedlo, Prijedor i Sokolac -2, Banja Luka i Sarajevo -1, Bijeljina i Doboj 0, Brčko, Gradačac, Srebrenica i Tuzla 1, Trebinje i Zvornik 3, Mostar 6 stupnjeva.

 

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 951 milibar, za 1 milibara je niži od normalnog i sporo raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

U noći, pa do nedeljnog jutra, zona padavina će se proširiti na većinu predjela osim jugoistoka i juga. Uglavnom će padati kiša, u planinama snijeg, a na brdima susnježica.

 

Vetar će biti slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

 

Drugog dana vikenda u Bosni i Hercegovini oblačno. Prijepodne u nizinama će padati kiša, na planinama snijeg. U većem dijelu Bosne prelazak kiše u susnježicu i snijeg od večernjih sati prema kraju dana.

 

U Krajini već od sredine dana u nizinama je izgledna susnježica ili snijeg. Prognozirana je količina padavina između 5 i 10 litara po metru kvadratnom, na jugu BiH i manje.

 

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

 

Temperatura vazduha u Bosni između 1 i 5 stepeni, a temperatura u Hercegovini između 6 i 10 stepeni.

 

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni sa slabim snijegom. U Hercegovini slaba kiša.

 

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura u Bosni između -2 i 4, a u Hercegovini između 5 i 10 stepeni.

 

U utorak se u BiH očekuje oblačno vrijeme. U Bosni većinom sa snijegom ili susnježicom.

 

U Hercegovini, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne kiša. Vjetar slab sjevernog smjera.

 

Temperatura vazduha u Bosni između 0 i 5 stepeni, a u Hercegovini između 5 i 9 stepeni.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI