Na Otoci se počeli svađati, na Čengić Vili eksaliralo

Horor u sarajevskom tramvaju: Trojica džeparoša brutalno pretukla svog 'kolegu' pred očima šokiranih putnika

Hronika 17.02.18, 09:03h

Horor u sarajevskom tramvaju: Trojica džeparoša brutalno pretukla svog 'kolegu' pred očima šokiranih putnika
Tramvaj se zaustavio tek na stanici Čengić - Vila, kada je, prema riječima putnika, ćelavi džeparoš koji je bio i najkrupniji među njima, uhvatio pretučenog i izbacio ga napolje

 

Putnici u tramvaju broj 6 koji je saobraćao od Ilidže prema centru Sarajeva, juče su oko 17. 30 sati, svjedočili brutalnom napadu kada su trojica džeparoša pretukla svog prijatelja.

 

- Bilo je strašno. Njih četvorica ušli su na stanici kod GRAS-a. Bili su pijani i jedan je pušio cigaretu. Sjeli su i nešto se raspravljali. Negdje poslije stanice na Otoci, odjednom su počeli da se svađaju i jedan od njih, visoki ćelavi udario je najstarijeg među njima, čovjek možda ima 60 godina. Onda ga je uhvatio i bacio na pod tramvaja. Sva trojica su tog sijedog tukla čime su stigli, rukama, nogama. Psovali su i vikali na njega - kazali su za Avaz očevici brutalnog obračuna u tramvaju.

 

Tramvaj se zaustavio tek na stanici Čengić - Vila, kada je, prema riječima putnika, ćelavi džeparoš koji je bio i najkrupniji među njima, uhvatio pretučenog i izbacio ga napolje.

 

- Nastavili su da ga tuku, bilo je grozno. Taj ćelavi je bio najgori, nogom ga je udarao po glavi i grudima. Krv mu je curila iz usta, ispričali su Avazovi sagovornici.

 

Na poziv građana vrlo brzo su stigli policajci, nakon čega su došli i ljekari Hitne pomoći. Kako saznaje Avaz, pretučeni džeparoš odbio je saradnju sa policajcima i nije želio da im da svoje podatke. Također je po dolasku Hitne pomoći odbio da ga pregledaju.

 

Trojica ostalih, kažu građani, uspjeli su pobjeći prije dolaska policije.

 

Dežurni operativni MUP-a Kantona Sarajevo potvrdio je da su imali dojavu o tuči u tramvaju, te da očekuju više informacija sa terena.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI