Lider SBB-a na konferenciji za novinare

Radončić traži ostavku direktora OSA-e, a o zapaljenim vozilima kaže: 'Kada bih se svetio, pola Bosne bi gorjelo!'

Front 15.02.18, 13:56h

Radončić traži ostavku direktora OSA-e, a o zapaljenim vozilima kaže: 'Kada bih se svetio, pola Bosne bi gorjelo!'
Sa gnušanjem odbacujemo političko pozorište vrha SDA, koja napada RS i tako nabacuju jedni drugim političke probleme, to je sinhronizovana zajednička akcija. SBB predlaže direktoru OSA-e da iz moralnih razloga podnese ostavku, poručio je Radončić

 

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić pozvao je danas direktora Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine Osmana Mehmedagića da podnese ostavku.

 

Radončić je na pres-konferenciji u Sarajevu kazao da ''političke oligarihije namjero plaše građane ratom''.

 

''Jedni druge suportuju kako bi taj strah bio veći. MUP RS je nabavio 2.500 dugih cijevi. Kao bivši ministar sigurnosti, znam da je to nepotrebno'', rekao je Radončić i pozvao Mehmedagića da podnese ostavku.

 

 ''Sa gnušanjem odbacujemo političko pozorište vrha SDA, koja napada RS i tako nabacuju jedni drugim političke probleme, to je sinhronizovana zajednička akcija. SBB predlaže direktoru OSA-e da iz moralnih razloga podnese ostavku'', poručio je on.

 

Komentar na paljevinu automobila Armina Cibre

 

Kada bi se svetio za sve negativne tekstove objavljene o njemu - pola Bosne bi gorjelo, poručio je danas lider SBB-a Fahrudin Radončić komentarišući medijske navode o njegovim vezama s paljevinom automobila bivšeg uposlenika Avaza Armina Cibre jutros u Sarajevu.

 

"Ako mogu da se referiram kao bivši novinar, na ovo danas što se pojavilo - da je gospodin Cibra rekao da sam ja navodno organizator paljenja njegova četiri automobila. Radi se o čovjeku koji je bio pripadnik Federalne obavještajne službe. Dobio je otkaz jer je svog tadašnjeg direktora gospodina Bešića fizički napadao i prijetio da će mu kćerku nabiti na kolac. Osuđen je na godinu i pol dana, napravio je neki sporazum. Nakon toga je počeo da radi u Avazu, mi nismo znali njegovu biografiju. Dobio je otkaz zbog nekih sitnih krađa i svađa sa kolegama", naveo je Radončić.

 

"Priča da je on svjedok sa Kosovu je deplasirana. Sve što je rekao - završilo je oslobađajućom presudom, što znači da on nije relevantan svjedok. Tobože on pisao neku knjigu o meni, jasno vam je da vozač ne može ispuniti putni nalog, a ne napisati knjigu o meni, da su to radile tajne službe, da mu je neko dao dvjestotinjak hiljada da odštampa 20-30 hiljada primjeraka je manja finansijska šteta nego da tu knjigu može dijeliti. Kao legalista, mi smo ga tužili. Kada bih se ja svetio nekome što piše negativne tekstove protiv mene i gore automobili - cijela Bosna bi gorjela", poručio je Radončić.

 

"Vi znate koliko je automobila gorjelo, koliko je tekstova objavljeno protiv mene. Neracionalna priča i mi je sa gnušanjem odbacujemo'', dodao je.

 

On je na press konferenciji komentarisao i novonastalu situaciju u Kantonu Sarajevo i eventualnu smjenu premijera Elmedina Konakovića.

 

"Ko podnese ostavku u stranci, očekivano je da podnese ostavku na mjesto premijera. Potvrdili smo odluku našeg kluba da oni trebaju glasati za smjenu premijera Konakovića", naveo je Radončić. 

 

A o koaliciji SDA-SBB na nivou FBiH je kazao:


"Mi ćemo se truditi da radimo naporno, korektno i u najboljem interesu građana. Koalicija ne zbog nas i odnosa nema opcije prije novih izbora. Situacija turbulentnosti će ostati do izbora", naveo je Radončić. 

 

Kakvu izbornu godinu očekuje?

 

"Kampanja počela sa montiranim procesima prije godinu-dvije. Jučer ste vidjeli zadnje ročište sa svjedocima, da se proces protiv mene i montirana optužnica koju su podnijeli protiv mene rahmetli, u profesionalnom smislu, Božo Mihajlović, Goran Salihović, Meddžida Kreso se raspala. Danas ste vidjeli da je neko bacio, zapalo automobil mom bivšem vozaču, i da se to pripsuje meni. Dakle prljava kampanja je na snazi i bit će prljavija", naveo je."

 

"Molim građane da razluče šta je bošnjačka državna mafija, druge mafije i šta je izlaz iz ovakve situacije. Izlaz je da se promijeni vlast, koja koristi sve poluge da kompromituje svoje protivnike i to preko najcrnjeg ološa kojeg jedino možete tretirati kao ostatke parapolicijskih struktura", naveo je Radončić i nastavio: 

 

Istakao je da su najteže tekstove protiv njega pisali Bakir Hadžiomerović, Senka Kurt, Vlastimir Mijović - a svi danas rade u Avazu. 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI