stalno su uz njega

Ko su Vučićeve plavuše, bivša Dodikova savjetnica iz Tuzle i Šešeljeva radikalka ?

Front 15.02.18, 12:48h

Ko su Vučićeve plavuše, bivša Dodikova savjetnica iz Tuzle i Šešeljeva radikalka ?
Obje imaju iznimno zanimljive biografije, a bile su stalno u društvu Aleksandra Vučića u Zagrebu

 


Srpski predsjednik Aleksandar Vučić već danima zauzima najviše prostora u domaćim medijima, s punim pravom, ali u njegovoj pratnji nalaze se i dvije, pomalo samozatajne, plavuše.

 

Tijekom prijema kod predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, njih dvije bile su u prvom planu jer su bile okružile Vučića. S njegove desne strane sjedila je Zorana Mihajlović, a s lijeve je bila Jadranka Joksimović - piše Express.hr.

 

Otprilike takav je i odnos snaga među njih troje. Naime, Zorana je, osim što je potpredsjednica Vlade i ministrica graditeljstva u Vladi Srbije i potpredsjednica Vučićeve Srpske napredne stranke. Jadranka je, pak, ministrica za europske integracije, koja ovih dana posebno naglašava važnost prekogranične suradnje.

 

"Razgovarala je s predstavnicima Hrvatske o provođenju Interreg programa transnacionalne suradnje u Dunavskoj i Jadransko-jonskoj regiji koji se financiraju iz IPA sredstava Europske unije. Postignut je dogovor o nastavku uspješne suradnje na zajedničkim projektima prekogranične suradnje", stoji u priopćenju objavljenom na službenim stranicama Vlade Srbije.

 

Jedan od tih prekograničnih projekata mogao bi biti i rad na obnavljanju pruge Beograd-Zagreb, barem tako pišu srpske novinske agencije pozivajući se na priopćenja srpskog ministarstva graditeljstva.

 

"Zorana Mihajlović i Oleg Butković dogovorili su da će se za desetak dana ponovno sastati i potpisati protokol o suradnji na tom projektu, o čijem okviru su se suglasili. Mihajlović i Butković slažu se da Srbija i Hrvatska zajednički traže novac Europske unije za rekonstrukciju željezničke pruge Zagreb-Beograd. Pruga od Beograda do Zagreba od 412 kilometara je dio "Europskog koridora 10". U Srbiji se planira rekonstrukcija pruge do Hrvatske, a vrijednost tih radova je 250 milijuna eura", prenosi novinska agencija Beta.

 

Zorana je, prema njenoj službenoj biografiji, rođena 1970 godine u Tuzli da bi osnovnu i srednju školu završila u Beogradu. Jedno dulje vrijeme je radila u Elektroprivredi Srbije, a posebno se ističe činjenica da je bila savjetnica za energetiku Miloradu Dodiku.

 

Jadranka je rođena Beograđanka i sudeći prema njenom obrazovanju, predodređena za diplomaciju. Naime, završila je beogradski Fakultet političkih znanosti na smjeru Međunarodni odnosi. S Vučićem surađuje već dulje vrijeme, pa vrijedi podsjetiti da je bila Vučićeva savjetnica za međunarodne odnose u Srpskoj radikalnoj stranci Vojislava Šešelja.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

BLIN
KOMENTARI