ruka ruku mije

Dodik Vučića odlikovao ordenom Republike Srpske: Evo sa čime ga je poredio predsjednik Srbije

Front 15.02.18, 12:05h

Dodik Vučića odlikovao ordenom Republike Srpske: Evo sa čime ga je poredio predsjednik Srbije
Dodik je dodao da okvir koji Vučić često pominje da poštuje teritorijalni integritet BiH, a voli RS, savršeno razumije kao poruku

 

Prije sastanka u Beogradu predsjednik RS Milorad Dodik je Aleksandra Vučića odlikovao ordenom Republike Srpske te mu čestitao Dan Srbije za koji je rekao da i građani RS doživljavaju svojim.


- RS cijeni Vaš doprinos tome da je naša saradnja do sada najbolja, rekao je Dodik.


 
Dodik je dodao da okvir koji Vučić često pominje da poštuje teritorijalni integritet BiH, a voli RS, savršeno razumije kao poruku, prenose Vijesti.ba.


 
Vučić je u svom obraćanju rekao da mu je orden poput titule doktorata na Moskovoskom univerzitetu, koju već ima.  


 
- Ovaj orden je veliko priznanje i uvijek mislite da ga svojim radom niste dovoljno zaslužili. A ja sam prihvatio jer znam da mnogo toga još možemo i moramo da učinimo za naš narod u Republici Srpskoj, da budemo još bliži jedni drugima. Iako mislim da smo svojim odnosom pokazali kako i na koji način gledamo u budućnost, rekao je Vučić.


 
On je dodao da je ponosan na odnos koji je napravljen, te dodao da je to odnos u kojem nema nikakvih trzavica niti svađa i sukoba, kako je to među Srbima uvijek bilo.


 
- Ono što mogu da obećam je da Srbija uvijek u skladu sa Dejtonskim sporazumom pomaže i pomogne Republici Srpskoj. Nekada su ljudi govorili, Srbi preko Drine. Mi živimo u različitim državama ali smo jedno, ne postoje hrvatski, bosanski, crnogorski Srbi. Oni mogu da budu odakle hoćete ali su jedan narod, rekao je Vučić.


 
Dodao je da želi da srpski narod bude slobodan i opstane na svojim ognjištima, ne dirajući tuđa prava.
 
(Vijesti.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

BLIN
KOMENTARI