Čekaju se rezultati uviđaja

Na Ambasadu Srbije u Sarajevu zalijepljen plakat s mrtvačkom glavom ispod koje piše 'Četnici Kostobacani'

Hronika 15.02.18, 11:19h

Na Ambasadu Srbije u Sarajevu zalijepljen plakat s mrtvačkom glavom ispod koje piše 'Četnici Kostobacani'
Na policiji je da otkriju ko su počinitelji ovog djela, koji svakako ne ide u prilog dobrosusjedskih odnosa između Srbije i Bosne i Hecegovine, kaže Vukićević

 

Nakon što je jučer u večernjim satima na ulaznoj ogradi Ambasade Srbije u Sarajevu zalijepljen papir sa mrtvačkom glavom ispod koje piše „Četnici Kostobacani“ ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević izjavio je Feni da očekuje rezultate uviđaja koji su izvršili pripadnici Policijske stanice Centar.



- Na njima je da otkriju ko su počinitelji ovog djela, koji svakako ne ide u prilog dobrosusjedskih odnosa između Srbije i Bosne i Hecegovine – naglasio je Vukićević.



Naveo je da normalizaciji odnosa između dvije zemlje ne doprinose ni članovi Bošnjačkog pokreta, koji su u 11 sati najavili proteste ispred Ambasade Srbije u BiH.



Također, danas će predstavnici Ambasade na svečanom prijemu obilježiti Dan državnosti Srbije u znak sjećanja na 15. februar 1804. godine kada je počeo Prvi srpski ustanak i kada je 1835. proglašen prvi srpski ustav.



(FENA) 

BLIN
KOMENTARI