VIDEO/ Ne razumije čemu drama oko 2.500 pušaka

Dodik uzeo mikrofon novinaru: 'Ja sam dovoljan da ih sve zastrašim...'

Front 14.02.18, 20:53h

Dodik uzeo mikrofon novinaru: 'Ja sam dovoljan da ih sve zastrašim...'
'Srbi se ne trebaju nikome izvinjavati, štaviše to bi trebali napraviti Hrvati koji su nad Srbima napravili mnogo veća zlodjela', poručio je Dodik novinaru hrvatskog RTL-a

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uspio je isprovocirati novu političku krizu u Bosni i Hercegovini najavama o kupnji velikog kontigenta oružja namijenjenog entitetskoj policiji.

 

"Kupujemo 2.500 pušaka. Nemamo što kriti", potvrdio je Dodik ove sedmice navode koji su se pojavili u medijima, naknadno kazavši kako je plan vlasti u RS naoružati svakog pripadnika policijskih snaga koji standarno posjeduju pištolje i nekom vrstom oružja duge cijevi, odnosno puškama ili strojnicama.

 

Kamere RTL-a uhvatile su Dodika u manastiru u mjestu Donji Budački u Karlovačkoj županiji, a novinari su ga upitali je li najava nabave novih pušaka jedna od metoda zastrašivanja političkih protivnika. Na to je novinaru RTL-a uzeo mikrofon i rekao: 'Ma dajte mikrofon da vam kažem, ma ja sam sam dovoljan da ih sve zastrašim".

 

Dodao je kako ne razumije zašto se u BiH dignula takva drama oko 2.500 pušaka. "Pa nismo imali skoro nikakvo oružje, pa i vi ste nabavili nove pa nikome ništa. S obzirom na prijetnje u regiji i BIH  - nama je to potrebno!", poručio je.

 

Komentirao je i Vučićevu posjetu te kazao kako je predsjednik Srbije donio poruku mira i da se njemu čini da bi nakon susreta predsjednica RH i njega stvari mogle krenuti na bolje.

 

"Srbi se ne trebaju nikome izvinjavati, štaviše to bi trebali napraviti Hrvati koji su nad Srbima napravili mnogo veća zlodjela", jedna je od izjava vezanih uz upit o Vučićevom izvinjenju. Dodik također ne pamti Vučićev govor o 'Velikoj Srbiji', ali poručuje kako se takvih tema ne bi više trebalo doticati.

 

"Da je 1941. bilo Republike Srpske ne bi Srbi stradali od zločinaca iz NDH", dodaje.

 

OVDJE možete pogledati prilog RTL-a.

 

(RTL, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI