Pretresi i hapšenja od ranog jutra

Akcije na području Sarajeva i Tuzle: Uhapšene dvije osobe, nađeni droga, puške, municija...

Hronika 14.02.18, 17:29h

Akcije na području Sarajeva i Tuzle: Uhapšene dvije osobe, nađeni droga, puške, municija...
U Sarajevu uhapšen 28-godišnji Adis Sulejmanović, a u Gradačcu 53-godišnji J. K.

 

Sarajevska i tuzlanska policija su u dvije odvojene akcije uhapsila dvije osobe osumnjičene za krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedopušteno nabavljanje oružja ili eksplozivnih materija, te nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja municije.

 

U akciji koju su pod kodnim imenom Vrba izveli pripadnici MUP-a KS-a priveden je 28-godišnji Adis Sulejmanović iz Sarajeva kojem se na teret stavlja da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedopušteno nabavljanje oružja ili eksplozivnih materija. Prilikom pretresa stana koji koristi osumnjičeni na području općine Novi Grad Sarajevo, pronađeno je 35 grama marihuane, dva grama, dvije tablete lijeka iz grupe narkotika soboxon, digitalna vaga i jedna ručno izrađena-improvizovana puška bez municije.

 

Osumnjičeni je nakon hapšenja predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

 

S druge strane, pripadnici MUP-a TK-a su na području općine Gradačac uhapsili 53-godišnjeg J. K. u čijoj je kući pronađeno oružje i municija. Pretres je, kako je rečeno u MUP-u TK-a, obavljen na osnovu naredbe Općinskog suda u Gradačcu. Tom su prilikom nađeni automatska puška kalibra 7,62 mm, jedan puškomitraljez, jedna kutija u kojoj se nalazilo 546 komada razne puščane, pištoljske i protiavionske municije, pet ambalaža za ručne bombe M 75, dva prazna oklopa za eksplozivno punjenje, 10 patrona za sačmaricu i jedan vojni nož - bajonet.

 

Protiv osumnjičenog će biti podneseni izvještaji zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja municije.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZI/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI