ispred srbijanske ambasade u Sarajevu

Sutra protesti Bošnjačkog pokreta: Suprotstavimo se velikosrpskoj politici koja žrtvama genocida...

Front 14.02.18, 11:13h

Sutra protesti Bošnjačkog pokreta: Suprotstavimo se velikosrpskoj politici koja žrtvama genocida...
Bošnjački pokret istovremeno upozorava OHR i Misiju OSCE u BiH da spriječe navedene, planirane antidejtonske aktivnosti čelništva Republike Srbije i manjeg bh. entiteta

 

Bošnjački poket u četvrtak 15.02.2018. godine u 11,00 sati ispred ambasade Republike Srbije (ulica Maka Dizdara 3a) organizuje simbolično protestno okupljanje 22 građanina zbog kontinuiranog nepoštivanja suvereniteta i Ustava države BiH od strane vladajućih struktura Republike Srbije  i manjeg bh. entiteta u proteklih 22 godine od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.


Neposredan povod za proteste upozorenja je predviđeno potpisivanje Deklaracije o srpskom narodu od stane A. Vučića i M. Dodika koja treba da bude Aneks sporazuma o specijalnim vezama Republike Srbije i bh. entiteta RS koji  će  omogućiti nametanje nastavnih planova i programa, historije i nacionalne geografije Srbije učenicima osnovnih škola u manjem bh. entitetu.


Bošnjački pokret poziva sve patriote BiH da se suprostave ovom pokušaju velikosrpske politike da se žrtvama genocida nad Bošnjacima 92-95. nametne obrazovanje i udžbenici koji su kreirali,poticali i izvršili genocid  i počinili najveće ratne zločine na tlu Evrope poslije Hitlerovog nacističkog režima.


Bošnjački pokret istovremeno upozorava OHR i Misiju OSCE u BiH da spriječe navedene, planirane antidejtonske aktivnosti čelništva Republike Srbije i manjeg bh. entiteta- navodi se u saopćenju Bošnjačkog pokreta.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

BLIN
KOMENTARI