vi to možete

Savjeti za čist i uredan dom kojih ćete se bez muke pridržavati svaki dan

Auto & Dom 13.02.18, 15:34h

Savjeti za čist i uredan dom kojih ćete se bez muke pridržavati svaki dan
Kako biste ubrzali vrijeme potrošeno na čišćenje, savjetuje se da namjestite alarm i pospremate onoliko koliko ste si zadali

 

Uredan dom, a još k tome i čist, san je svake zaposlene žene, tu dvojbe nema. S uobičajenom dvostrukom dnevnom “šihtom” – jedna na poslu, druga doma – vremena za pospremanje i čišćenje nitko nema napretek.

 

Stoga vam donosimo nekoliko savjeta kako usput održavati red i čistoću u kući bez prevelikog truda.

 

Brzo čišćenje – kako biste ubrzali vrijeme potrošeno na čišćenje, savjetuje se da namjestite alarm i pospremate onoliko koliko ste si zadali. Na taj način bit ćete brži i učinkovitiji, a čišćenje će vam predstavljati manji problem.

 

Organizacija na policama – pametno kupujte police i stavljajte ih na mjesta na kojima vam neće smetati. Police su jako dobra stvar za odlaganje svih sitnica na koje se spotičete, a koje vam trebaju biti pri ruci. Čim se riješite svih stvari koje su vam bile razbacane po stolicama, podu ili krevetu, prostor će izgledati prostranije i veće, prenosi Ljepota i zdravlje.

 

Sređivanje kuhinje – prije odlaska na spavanje, odvojite pet minuta kako biste rasčistili nered u kuhinji. Jutro će vam na taj način biti puno ugodinije! Sve što možete, ostavite što urednije prije spavanja i ujutro ćete imati više volje za sve.

 

Stavljanje stvari na njihovo mjesto – čim završite s korištenjem neke stvari,  odmah je vratite na njezino mjesto. Kada savladate taj korak, nered će se smanjiti, a time i vrijeme potrošeno na pospremanje doma.

 

Zaposlite sve ukućane – odmalena učite djecu da je održavanje i čišćenje doma posao koji treba obavljati svaki član obitelji. Zadatke zadajte ovisno o dobi djeteta, ali imajte na umu da i malo dijete može puno pomoći. Neka djeca nauče pospremati igračke za sobom, kada se skinu, odjeću staviti na svoje mjesto i nakon jela odnijeti u kuhinju pribor za jelo. Tako će svima biti lakše i nereda će biti manje.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI