stranka sprovodi 'čišćenje od karijerista'

Četiri člana isključena iz SDA: Otvoreno radili za političke oponente, narušavali ugled i...

Front 13.02.18, 14:56h

Četiri člana isključena iz SDA: Otvoreno radili za političke oponente, narušavali ugled i...
Komisija za vanstatutarno djelovanje je Općinskom izvršnom odboru iznijela jasne dokaze i argumente

 

Na konstituirajućoj i prvoj radnoj sjednici koja je održana u ponedjeljak, Općinski izvršni odbor SDA Zenica na prijedlog Komisije za vanstatutarno djelovanje isključio je iz stranke Omera Škalju, inače poslanika u federalnom Parlamentu, te još tri člana: Miralema Redžića, Kemala Efendića i Selmira Čolakovića.

 

- Razlozi za njihovo isključenje iz članstva javnosti su poznati od ranije, a mogu se, u najkraćem, svesti na protustatutarno djelovanje, grubo narušavanje ugleda stranke i otvoren rad za političke oponente, posebice Nezavisni blok- piše Oslobodjenje

 

Komisija za vanstatutarno djelovanje je Općinskom izvršnom odboru iznijela jasne dokaze i argumente nakon kojih je OIO SDA Zenica donio jednoglasnu odluku o njihovom isključenju.

 

Na ovaj je način, nakon izborne skupštine održane 3. februara, novoformirani Općinski izvršni odbor beskompromisno krenuo u reformu zeničke SDA, njeno čišćenje od karijerista i nesposobnih kadrova koji su u posljednje vrijeme narušavali ugled najjače političke organizacije u BiH, naveli su iz zeničke SDA.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI