VIDEO/ Ljepotice u službi diktature

Ostat ćete bez riječi: Navijačice Sjeverne Koreje na ZOI napravile pravi show, evo koje kriterije su morale ispuniti

Sport 13.02.18, 11:42h

Ostat ćete bez riječi: Navijačice Sjeverne Koreje na ZOI napravile pravi show, evo koje kriterije su morale ispuniti
Prvi nastupi ove trupe u Pjongčangu bile su pravi šou. Južnokorejski gledatelji su oduševljeno išli u dvorane u kojima su strateški mudro raspoređene žene u crvenom pjevale o ujedinjenoj Koreji

 

Pomno odabrane mlade žene iz Sjeverne Koreje pjevaju i plešu na Olimpijskim igrama u Pjongčangu. Nastupi "vojske ljepotica" trebali bi uljepšati sliku komunističke diktature.

 

"Vojska ljepotica" bori se ženskim oružjem. 229 osmijeha u boji tek palog snijega, uz to odzvanjaju jasne pjesme. "Mi smo jedno", uzvikuju mlade žene i u ritmu savijaju gornji dio svoga tijela, "nek' naša domovina bude ujedinjena!" Pomno odabrane cheerleaderice iz Sjeverne Koreje oduševljavaju Pjongčang. One su istovremeno ofenziva šarma i propagandne trupe diktatora Kima Jong-una, piše Deutsche Welle.

 

"Zamislite si mješavinu stjuardesa iz 60-ih godina, cheerleaderica Dallas Cowboysa i Crvene Armije", napisao je impresivno New York Times. 

 

Nijedna od njih ne smije biti niža od 163 centimetra, one moraju predstavljati ljepotu Sjeverne Koreje i potjecati iz porodice koje su vjerne režimu bez ikakve dvojbe. Čak je i Kimova supruga Ri Sol-ju svojevremeno na Azijskim igrama pjevala uz vrlo pomno smišljenu koreografiju i tapkala drvenim cipelama.

 

Prvi nastupi ove trupe u Pjongčangu bile su pravi šou. Južnokorejski gledatelji su oduševljeno išli u dvorane u kojima su strateški mudro raspoređene žene u crvenom pjevale o ujedinjenoj Koreji. 

 

229 mladih plesačica na Olimpijskim igrama podržavaju prije svega atletičare iz Sjeverne Koreje. Ali, tko su te tajanstvene žene? "Većina djevojaka su studentice na elitnom sveučilištu", kaže vođa delegacije.

 

Odabrane djevojke su morale biti zgodne "prema južnokorejskom standardu". Inače se o njima malo zna, što je djelomice razlog zanimanja za njih. Cheerleaderice su navodno prošle napornu obuku, glede kondicije, skladnosti i šminkanja u stilu takozvanih "smokey eyes", što je u Sjevernoj Koreji inače nepoželjno.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI