'to je naše legitimno pravo'

Dodik: Kupujemo 2.500 pušaka, nemamo šta da krijemo

Front 12.02.18, 18:38h

Dodik: Kupujemo 2.500 pušaka, nemamo šta da krijemo
"To je jedna sasvim legitimna akcija i mi nema šta da krijemo. 20 godina nismo imali pravo da opremimo policiju, sada smo to odlučili da uradimo" - kazao je Dodik

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a će, preko Republičke direkcije za promet naoružanja i vojne opreme, kupiti 2.500 pušaka za pripadnike ovog ministrastva. Potvrdio je to danas i predsjednik RS Milorad Dodik.

 

"Legitimno je pravo MUP-a RS da se oprema opremom i da se obučava za posao koji je Ustavnom predviđen. Mislim da bi taj ministar mogao malo da uđe u prošlost pa da vidi da je preko 10, odnosno 15 godina, putem međunarodnog aranžmana ovdje bilo zabranjeno policiji Republike Srpske da bilo šta nabavlja i da je bilo predviđeno da je jedna duga cijev u principu ide na 10 policajaca što je bilo ponižavajuće za bilo kakavu policiju", kazao je Dodik odgovarajući na pitanje reporterke N1.

 

"Policija RS ne samo da će nabaviti ovih 2.500 pušaka nego će nabaviti još sve što bude bilo potrebno što je u standardu regionalnih policija u borbi protiv terorizma i onoga što savremene policije imaju. Znači, to nije ništa drugo osim modernizacije policije i jačanje njene uloge", naveo je on.

 

Kako je kazao, ovo je poruka ljudima u RS da imaju organizaciju spremnu da očuva mir i stabilnost, ali drugima da je RS partner u borbi protiv globalnog terorizma, međunarodnog krminala, trgovine ljudima...

 

"To je jedna sasvim legitimna akcija i mi nema šta da krijemo. 20 godina nismo imali pravo da opremimo policiju, sada smo to odlučili da uradimo. Ako to nekome smeta, neka pročita Ustav i zakon i vidjet će da je sve to u skladu s tim", kazao je Dodik.

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Istočnom Sarajevu položio vijenac na spomen-obilježje bivšem ruskom ambasadoru pri UN Vitaliju Čurkinu.

 

Kako je Dodik naveo, "ovaj ruski diplomata nije stao u odbranu samo srpskog naroda, nego se istinski zalagao za mir u svijetu i zaštitu interesa Ruske Federacije".

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI