Članovi najuže familije podgrijavaju dokaze o njegovoj krivici

Advokat otkrio šta čeka Zorana Marjanovića: 'Ako porodica i dalje bude ćutala, gotov je'

Hronika 12.02.18, 11:48h

Advokat otkrio šta čeka Zorana Marjanovića: 'Ako porodica i dalje bude ćutala, gotov je'
Borović dodaje da bi pristao da brani Marjanovića, ali da ne bi postupio kao njegove mlađe kolege koje čine Zoranov četvoročlani tim advokata

 

Ukoliko porodica Zorana Marjanovića (38), optuženog za ubistvo supruge Jelene (33), ne bude svjedočila na suđenju, on će biti gotov, rekao je juče za „Alo!” iskusni beogradski advokat Borivoje Borović.

 

On naglašava da odbijanje članova Marjanovićeve najuže familije da svjedoče baca sumnju na njega i podgrijava dokaze o njegovoj krivici. 

 

- Vrlo je simptomatično što su odbili da svjedoče. Jer ako je Marjanović nevin, zašto nisu iskoristili svoje zakonsko pravo da svjedoče? Ako nije kriv, što se ne utrkuju da svjedoče?

 

Ovako vjerovatno misle da su mudri. Međutim, ako tako nastave, Marjanović će biti gotov! - poručuje Borivoje Borović.

 

On ističe da ima posrednih dokaza koji Marjanovića dovode u vezu sa ubistvom supruge.

 

- Ako je tačno da su svi mobilni telefoni porodice Marjanović bili isključeni u isto vrijeme, onda je to nešto što se mora ozbiljno ispitati - sugeriše on.

 

Borović dodaje da bi pristao da brani Marjanovića, ali da ne bi postupio kao njegove mlađe kolege koje čine Zoranov četvoročlani tim advokata. 

 

- Oni su malo uradili protiv medijske hajke koja je vođena protiv njega - kaže poznati advokat.

 

Njegov stariji kolega Toma Fila ističe da još nije sve gotovo i da su mogući preokreti i nova hapšenja! 

 

- Iz obdukcionog nalaza, koji je radio dr Zoran Stanković, naš najbolji ljekar sudske medicine, proizilazi da je, osim ubice, najvjerovatnije bio još jedan izvršilac, ali to ne mora da znači da je zaista bilo tako - navodi Fila, koji bi takođe pristao da brani Marjanovića, ali dodaje da je odavno penzionisan i da se više ne pojavljuje na sudu.


Ugledni beogradski advokat napominje da će tužilaštvo morati da se potrudi da dokaže Marjanovićevu krivicu. 

 

- Ovaj proces nije za igranje! Ako Marjanović bude oslobođen, onda će neko iz tužilaštva morati da leti. Marjanovića brane dva izvanredna advokata, Aleksandar Zarić i Veljko Delibašić, i njima ništa ne može promaći - uveren je Fila.

 

Marjanović na sudu mora da objasni odakle mu Jelenina krv na pantalonama i zašto ih je poslije prao, kaže advokat Nebojša Milosavljević. 

 

Mora da kaže i otkud krv u njegovom automobilu i zašto su u isto vrijeme bili isključeni telefoni njegove porodice. Onaj ko je ubio Jelenu učinio je to u stanju jakog afekta, a bio je vjerovatno u stanju smanjene uračunljivosti ili skroz neuračunljiv. Ako Marjanović odluči da progovori na suđenju, onda bi njegov iskaz morali pomno da prate psihijatri i psiholozi, da procijene da li je iskaz logičan. Ako je nije ubio, on će progovoriti. Ali ubijeđen sam da će ostati pri svom dosadašnjem stavu da o svemu ćuti - prognozira advokat Milosavljević i dodaje da je motiv bitan za izvršenje krivičnog djela.

 

Prema optužnici, Marjanović je 2. aprila 2016. između 16.49 i 17.30 ubio svoju suprugu u blizini kanala koji se prostire iz pravca Borče prema ulici Put za Crvenku. Kako se navodi, bio je uračunljiv i svjestan svog djela i na svirep način je ubio Jelenu. Do kanala su se dovezli njegovim „mercedesom”, kojim je, najvjerovatnije, upravljala Jelena.

 

Kada su se dovezli na nasip, Jelena je krenula rekreativno da trči nasipom, dok je Zoran ubrzo krenuo za njom. Uspio je da je sustigne na kilometar od parkiranog automobile, dok je malu Janu ostavio na nasipu, nedaleko od mjesta gde je počinio zločin. Jelenu je najprije ubo u vrat i ruku, poslije čega je ona počela da bježi, piše u optužnici.

 

Poslije toga joj je optuženi Marjanović strgao gornji dio trenerke i gumicu za kosu, zadao joj više udarca, najvjerovatnije pajserom, u predjelu glave, pri čemu je zadobila višestruke prelome kostiju lobanje. Ženu je potom gurnuo u kanal, gdje je i preminula.

 

(Alo.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI