Predsjednik Srbije stigao u službenu posjetu Hrvatskoj

Napeto u Zagrebu: Vučića čuvaju snajperisti, demonstranti 'neugodno iznenađeni' Kolindom Grabar Kitarović

Front 12.02.18, 10:30h

Napeto u Zagrebu: Vučića čuvaju snajperisti, demonstranti 'neugodno iznenađeni' Kolindom Grabar Kitarović
Demonstranti pokušavaju pustiti Vučićev govor iz Gline 1995. godine, ali imaju problema s tehnikom. Preko razglasa viču parole protiv Vučića, ali nisu poštedjeli ni hrvatsku predsjednicu

 

Na Trgu bana Josipa Jelačića u glavnom gradu Hrvatske okupilo se 200-injak ljudi koji protestvuju protiv dolaska srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u Zagreb.

 

Prvobitni plan je bio da idu na Trg Svetog Marka, ali policija im je već rano ujutro promijenila rutu kretanja.

 

- Temeljem članka 51. stavka 5. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, policija je jutros temeljem sigurnosne prosudbe vezane za provođenja posebnih mjera sigurnosti, odnosno osiguranja štićenih osoba i objekata, privremeno ograničila pristup Markovom trgu.

 

Demonstranti pokušavaju pustiti Vučićev govor iz Gline 1995. godine, ali imaju problema s tehnikom. Preko razglasa viču parole protiv Vučića, ali nisu poštedjeli ni hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović koja ih je, kako kažu, 'neugodno iznenadila'.

 

Na skupu su i hrvatski saborski zastupnici Josip Đakić i Miro Bulj.


Vučić je jutros oko 10 sati stigao u posjetu Hrvatskoj koja bi trebao ublažiti napetosti u odnosima dviju država, ali je prije toga ukazao i na neka raizlaženja među glavnim kreatorima hrvatske vanjske politike. U Zagrebu su na snazi jake mjere sigurnosti. Snajperisti i policija u civilu čuvat će Vučića.

 

Nakon slijetanja aviona u zagreb, Vučić je odmah krenuo prema Pantovčaku na susret s Kolindom Grabar Kitarović.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI