ODLAZAK IZ STRANKE IMA SVOJE POSLJEDICE

Hoće li pasti Vlada KS? Nakon pisma koje je SDA uputila premijeru Konakoviću, ništa nije sigurno

Front 11.02.18, 12:26h

Hoće li pasti Vlada KS? Nakon pisma koje je SDA uputila premijeru Konakoviću, ništa nije sigurno
Postupak Elmedina Konakovića predstavlja sebičan potez preambiciozne i nezahvalne osobe kojoj je bitnija lična promocija od interesa i stabilnosti Bosne i Hercegovine i njenog glavnog grada, poručuju iz SDA

 

U saopštenju koje se SDA danas putila medijima navodi se sljedeće:


Kantonalni odbor SDA Sarajevo zahtijeva od Elmedina Konakovića da, obzirom da je odlučio napustiti SDA, podnese i ostavku na poziciju predsjednika Vlade KS. Glasači su na izborima 2014 povjerenje i mandat dali Stranci demokratske akcije a ne Dini Konakoviću. Ako je imalo principijelan, to mu ne bi trebao biti problem, jer je i sam rekao da je protiv stranačkog izbora kadrova.

 
Pozivamo ga da za optužbe koje je olako iznio u medijima podastre dokaze kako nadležnim organima tako i javnosti. To je trebao uraditi i do sada, jer mu je to bila obaveza kao predsjednika kantonalne vlade. Nije smio čekati i taktizirati. Ukoliko to hitno ne učini, snosit će odgovornost za neosnovano blaćenje ljudi i protiv njega će biti podnesene odgovarajuće tužbe.

 
Iz svega što se do sada dešavalo u radu Konakovićeve vlade može se zaključiti da su krize vezane za rješavanje problema građana vještački pravljene kako bi se Konaković u javnosti predstavio kao spasilac, a već duži period se pripremao za napuštanje SDA i formiranje vlastite stranke.

 
Postupak Elmedina Konakovića predstavlja sebičan potez preambiciozne i nezahvalne osobe kojoj je bitnija lična promocija od interesa i stabilnosti Bosne i Hercegovine i njenog glavnog grada.

 
Mnogo značajnije ličnosti su iz sličnih sebičnih razloga do sada napuštale SDA, ali joj nisu naudili. Tako će biti i ovog puta. SDA će i dalje ostati snažna jer je potrebna zemlji i narodu, a Konaković će kao i prethodnici doživjeti političku marginalizaciju, ističe se u saopštenju KO SDA Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI