Veliki uspjeh mlade taekwondo takmičarke

Sarajka Džejla Makaš osvojila srebro na evropskom prvenstvu za klubove u Istanbulu

Sport 10.02.18, 12:27h

Sarajka Džejla Makaš osvojila srebro na evropskom prvenstvu za klubove u Istanbulu
Još dva takmičara Novog Grada su bili nadomak medalje, Kerim Omerbegović u konkurenciji juniora do 51 kg i Sadmir Habibović u konkurenciji juniora do 55 kg, koji su nakon dvije pobjede u svojim kategorijama poraženi u trećim kolima u borbi za medalje

 

Takmičarka Taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo Džejla Makaš osvojila je srebrenu medalju na petom evropskom prvenstvu za klubove održanom od 5. do 9. februara u Istanbulu.


Makaš je osvojila medalju u konkurenciji kadeta do 41 kg. Nakon što je savladala protivnice u kvalifikacijama, u polufinalnoj borbi je izvojevala pobjedu nad predstavnicom Turske, a nažalost u finalu poražena od predstavnice Kazahstana, saopćeno je iz Taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo.


Još dva takmičara Novog Grada su bili nadomak medalje, Kerim Omerbegović u konkurenciji juniora do 51 kg i Sadmir Habibović u konkurenciji juniora do 55 kg, koji su nakon dvije pobjede u svojim kategorijama poraženi u trećim kolima u borbi za medalje.


Takmičare je vodio trener Haris Husić.


Evropsko prvenstvo za klubove je rankirani turnir G1 klase, na kojem se sakupljaju bodovi za svjetsku ranking listu, a koja je jedino mjerilo kada se radi o kvalifikacionom nastupu na olimpijskim igrama. Ove godine takmičenje je okupilo oko 1.200 takmičara iz 52 države s više od 300 timova.


(FENA/ad) 

BLIN
KOMENTARI