Svoju bol nosio je dostojanstveno, tako je i otišao

Posljednji dani Nebojše Glogovca: Niko nije mogao da primijeti kako ga teška bolest razara, igrao se sa kćerkicom...

Kultura 10.02.18, 09:43h

Posljednji dani Nebojše Glogovca: Niko nije mogao da primijeti kako ga teška bolest razara, igrao se sa kćerkicom...
Svakodnevno je šetao sa kćerkicom Sunčicom i ugađao joj. Ona i njegovi sinovi bili su slamka spasa za koju se hvatao kao najveći razlog zbog kojeg mora da se bori

 

Zdrav čovjek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu. Tako je bilo i sa glumcem Nebojšom Glogovcem, koji je činio sve što je mogao da pobijedi tešku bolest.


Na njegovom licu niko nije mogao da primijeti da ga to razara.


- Nebojša je posljednje dane proveo potpuno normalno, štaviše, da informacija o njegovom zdravstvenom stanju nije stigla u medije niko ne bi ni naslutio da je bolestan. Na njegovom licu, u njegovom pokretu i blagom osmijehu to se nije dalo primetiti. Nakon što se vratio sa liječenja iz Njemačke bio je uvjeren da će sve ići svojim tokom i da je na korak do ozdravljenja, a onda su se rezultati pogoršali. I dalje je gajio nadu - kaže Nebojšin prijatelj za Blic.rs.


Posljednje dane provodio je na Dorćolu, gdje je i živio sa ženom i kćerkom. Svakodnevno je šetao sa kćerkicom Sunčicom i ugađao joj. Ona i njegovi sinovi bili su slamka spasa za koju se hvatao kao najveći razlog zbog kojeg mora da se bori.

 

nebojsa-glogovac-milica-scepanovic


- Svakoga dana i večeri šetao je sa njom starim dijelom Dorćola i Kalemegdanom. Igrali su se non-stop. Čak i ako je ispijao kafu sa prijateljima u obližnjem kafiću, vodio ju je sa sobom. Smijao se svakoj njenoj novoj izgovorenoj riječi. Ako je tražila pažnju, sve je ostavljao i odlazio da sa njom šeta, igra se u parku ili sjedi na podu. Bila je centar njegovog svijeta - kažu komšije preminulog glumca.


Glogovac je otac i već odraslih sinova Miloša (17) i Gavrila (20), iz prvog braka sa Minom Glogovac.


Kažu da je znao da odluta mislima dok pije jutarnju kafu, ali riječima svoje strahove nije iskazivao. Išao je u prodavnicu, odlazio i dolazio iz stana, kao i mjesecima prije toga. Svoju bol nosio je dostojanstveno, tako je i otišao.

 

(Blic.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI