Evo šta je Aleksandar Vučić rekao Johannesu Hahnu

Neću da krijem od građana Srbije - mi smo u Sarajevu imali naše ideje oko granica, a bošnjačka strana...

Front 07.02.18, 17:10h

Neću da krijem od građana Srbije - mi smo u Sarajevu imali naše ideje oko granica, a bošnjačka strana...
Kako je navedeno u Strategiji EU za Zapadni Balkan sve zemlje moraju nedvosmisleno, kako riječima, tako i djelima, prevazići nasljeđe prošlosti, postizanjem pomirenja i rješavanjem otvorenih pitanja, posebno graničnih sporova, mnogo prije pristupanja Evropskoj uniji

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić susreo se danas u Beogradu sa komesarom EU za politike susjedstva i proširenja Johanessom Hahnom. On je govorio o jučer usvojenoj Strategiji EU za Zapadni Balkan, te o granicama - jednom od pitanja koje se mora riješiti u regiji.

 

"Iz ove Strategije je sasvim jasno da ćemo mi morati da riješimo probleme sa graničnim linijama koje imamo sa Bosnom i Hercegovinom i Hrvatskom. Prvi put neću da krijem od građana Srbije. Mi smo u Sarajevu imali naše ideje kako bi to trebalo da bude uređeno. Onda su nam od bošnjačke strane iznesene drugačije ideje. Mi smo u međuvremenu prihvatili i te njihove ideje, sačekao sam ih sa papirom sa tim njihovim idejama, a onda su mi rekli 'sad nećemo ni onako kako mi hoćemo'. Samo da to imate u vidu. Onda sam prekinuo i rekao 'ovo nema nikakvog smisla' i sad ništa. Ali to je ono, džabe vam je što uradite nešto što neko traži, sutra će vam neko reći niste završili taj posao", kazao je Vučić.

 

Kako je navedeno u Strategiji EU za Zapadni Balkan sve zemlje moraju nedvosmisleno, kako riječima, tako i djelima, prevazići nasljeđe prošlosti, postizanjem pomirenja i rješavanjem otvorenih pitanja, posebno graničnih sporova, mnogo prije pristupanja Evropskoj uniji.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI