Veliki glumac se ne predaje

Nebojša Glogovac se poslije terapija vraća pred kamere, prva klapa pada na proljeće

Mediji 07.02.18, 14:14h

Nebojša Glogovac se poslije terapija vraća pred kamere, prva klapa pada na proljeće
Film "Otac" je priča o čovjeku koji iz protesta hoda pješice kroz cijelu Srbiju, sa krajnjeg juga do Beograda. U tom hodu, on na neki način postaje junak

 

Reditelj Srđan Golubović, nakon četiri godine i velikog uspjeha ostvarenja "Krugovi", priprema novi film "Otac".

 

Snimanje ovog filma, kako prenosi Kurir, počet će čim se oporavi Nebojša Glogovac.

 

Slavni glumac dobro podnosi terapije i prva klapa već bi mogla da padne na proljeće.

 

- Srđan je pisao ovu ulogu za Nebojšu i neće da mijenja glavnog glumca. Već je odložio početak snimanja i čekat će Glogovca koliko bude bilo potrebno. Jedna od lokacija na kojoj je trebalo da se snima je Priboj. U ovom mjestu boravila je filmska ekipa na čelu sa asistentom režije Slobodanom Dedeićem. On je po pribojskim školama radio kasting za uloge djece - kaže izvor Kurira blizak reditelju.

 

Ovaj dvojac je već sarađivao na filmovima "Klopka" i "Krugovi", u kojima Nebojša Glogovac igra glavne uloge.

 

Film "Otac" je priča o čovjeku koji iz protesta hoda pješice kroz cijelu Srbiju, sa krajnjeg juga do Beograda. U tom hodu, on na neki način postaje junak.

 

- "Otac" je inspirisan životnom pričom Đorđa Joksimovića iz Kragujevca, kome su, zbog siromaštva, socijalni radnici oduzeli djecu i sad žive u hraniteljskoj porodici. Kada je shvatio da ne može da se izbori s birokratijom i korupcijom, krenuo je pješice od Kragujevca ka Beogradu kako bi privukao pažnju javnosti.

 

Mislim da tome ima više od dvije godine i da mu djecu još nisu vratili, šetaju ga od vrata do vrata i više ni on ne zna šta će biti na kraju. U međuvremenu je našao posao, ali izgleda da to nije dovoljno - rekao je reditelj o projektu.

 

(Kurir, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI