odbor glasa u ponedjeljak

Emir Hadžihafizbegović i Zdravko Čolić kandidati za 'Šestoaprilsku nagradu': Doznajte ko je još nominovan

Kultura 06.02.18, 15:55h

Emir Hadžihafizbegović i Zdravko Čolić kandidati za 'Šestoaprilsku nagradu': Doznajte ko je još nominovan
Odbor će narednog ponedjeljka glasati i svi oni koji budu imali sedam i više glasove prolaze u drugi krug


Odbor za dodjelu “Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” ove godine imat će težak zadatak za izbor kandidata jer je predložen veliki broj istaknutih i značajnih ličnosti.

 

Na listi se nalazi i Zdravko Čolić, a posthumno su nominovani Goran Čengić i Anur Hadžiomerspahić. U kategoriji kultura i umjetnost predloženi su vokalni solisti grupe “Ambasador” – Ismeta Dervoz, Zdravko Čolić, Hajrudin Varešanović i Jasna Gospić, režiser, novinar i publicista Avdo Huseinović, KUD Baščaršija, glumac Emir Hadžifaizbegović, Mario Pejić, fotograf Ron Haviv, Jazz Fest Sarajevo.

 

Grupa građana predložila je prof.dr. Ismeta Gavrankapetanovića u oblasti zdravstva i socijalne zaštite, a kandidati su još Medicinska asocijacija BIMA, KJU Gerontološki centar Sarajevo, Marica Malešević i doktor Mirsad Muftić.

 

U oblasti nauke i obrazovanja predložen je Centar “Kralj Fahd”, profesorica Tatjana Ljujić-Mijatović i profesorica Rabija Bosnić.

 

Centrotrans-Eurolines, direktor BBI banke Amer Bukvić, te firme “Autodelta” i “Neimari” predloženi su u kategoriji privrede.

 

U ostalim kategorijama nominovani su Asocijacija nezavisnih intelektualaca “Krug 99”, Odred policije za specijalne namjene “Lasta”, KO Patriotske lige, Goran Čengić, te Mario Mikulić.

 

Odbor će narednog ponedjeljka glasati i svi oni koji budu imali sedam i više glasove prolaze u drugi krug. Nakon drugog kruga Gradskom vijeću Grada Sarajeva šalju se po dva prijedloga za svaku kategoriju i vijećnici glasaju kome će biti dodijeljene nagrade na dan Grada Sarajeva.

 

(Express, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI