VIDEO/ Previše je dopustio

Svijet svjedočio jednom od najvećih premlaćivanja u istoriji, predsjednik poludio: 'Sudija više ne smije kročiti u oktogon'

Sport 05.02.18, 12:11h

Svijet svjedočio jednom od najvećih premlaćivanja u istoriji, predsjednik poludio: 'Sudija više ne smije kročiti u oktogon'
Iskusni brazilski MMA sudija već je ranije imao poteza i nastupa koji nisu najbolji “sjeli” predsjedniku UFC-a

 

Nije dugo trebalo da Dana White reagira na novu “predstavu” sudije Maria Yamasakija, koji je dozvolio jedno od najvećih prebijanja u novijoj UFC povijesti.

 

Iskusni brazilski MMA sudija već je ranije imao poteza i nastupa koji nisu najbolji “sjeli” predsjedniku UFC-a, a ovaj nastavlja tu listu. Riječ je naravno o borbi Valentine Ševčenko i Priscile Cachoeire, gdje je Yamasaki pokazao previše strpljenja i tolerancije, ako se to tako može nazvati, prenosi Fight site.

 

Naime, Ševčenko je dominirala cijelu borbu, čemu svjedoći podatak o 230 pogođenih udaraca, dok je njena protivnica pogodila tek tri. Valentina je svojevrsno masakrirala svoju protivnicu, koja se nije predavala te je tražila svoju priliku za povratak u borbu, a Yamasaki je to pokušao cijeniti i dozvoliti joj, no to je bila pogreška. Sve vrijeme bilo je jasno da s vremenom može postati samo još gore i Ševčenko se na neki način smilovala svojoj protivnici kada je prešla na gušenje i prisilila je na tapkanje. Pitanje je kada bi Yamasaki prekuinuo da nije bilo tako.

 

 

“Priscila Cachoeira, pokazala si nevjerovatnu dozu srčanosti i izdržljivosti u ovoj borbi. Ponosan sam što te imam u UFC-u. Nažalost, sudac nije odradio svoj posao, a posao mu je da te zaštititi. Mario Yamasaki to NIJE učinio. Ovo nije njegova prva gadljiva izvedba u oktogonu. Nažalost, ja ne mogu ništa učiniti po tom pitanju, nego to može samo brazilska komisija. Nadam se da će nakon ovog strašnog iskustva reagirati te da on više nikad neće kročiti nogom u oktogon”, napisao je White na Instagramu.

 

Ševčenko je na kraju zahvalila svojoj protivnici, koja je uistinu dala sve od sebe. No, protiv sebe je imala klasu kvalitetniju borkinju, ali ne i sudiju koji bi to prepoznao.

 

 

(Fightsite.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI