deseto izdanje omladinskog film festivala

OFF Mini market: OFF predstavlja prvi regionalni industry program za kratke igrane profesionalne i amaterske filmove

Mediji 05.02.18, 09:33h

OFF Mini market: OFF predstavlja prvi regionalni industry program za kratke igrane profesionalne i amaterske filmove
Omladinski Film Festival Sarajevo sa zadovoljstvom poziva sve zainteresovane mlade filmske autore amatere i studente filmskih škola iz čitavog svijeta da sudjeluju u prvom industry programu najmlađeg filmskog festivala u regiji

 

Bosna i Hercegovina i regija su bogate mladim filmskim talentima i budućim filmskim zvijezdama. Nažalost, upravo za tu kategoriju filmaša ne postoje konkretna sredstava i podsticaji za njihovo dalje usavršavanje i napredovanja i veoma rijetko, mladi amateri ili sutdenti filmskih škola ne ispunjavaju uslove za prijavu na dodjelu fondova i sredstava za sufinansiranje projekata.

 

Smatramo da je ulaganje u nove naraštaje filmaša, a posebno reditelja i scenarista itekako bitno! Deseto izdanje Omladinskog Film Festivala Sarajevo sa ponosom predstavlja 1. OFF Mini Market koji će omogućiti mladim scenaristima i rediteljima da se prijave i sudjeluju u radionicima i individualnim razgovorima i konsultacijama te na taj način razviju svoj budući projekat.

 

Omladinski Film Festival Sarajevo sa zadovoljstvom poziva sve zainteresovane mlade filmske autore amatere i studente filmskih škola iz čitavog svijeta da sudjeluju u prvom industry programu najmlađeg filmskog festivala u regiji.

 

U sklopu OFF Mini marketa ove godine OFF predstavlja 8 projekata koji još uvijek nisu završeni i koji su u razvoju. Najbolji projekat po ocjeni programskog žirija Festivala će dobiti 1.000 KM (500 EUR) za sufinansiranje filmskog projekta. Pored toga Festival će dodjeliti i dvije partnerske nagrade koje će svakako biti od velike koristi mladim filmskim autorima i filmmakerima.

 

Pored nagrada koje dodjeluje Festival i partneri Festivala, veliki benefit za autore i njihove projekte je i pitch - prezentacija njihovog projekta za publiku i producente koje će OFF ugostiti. Nakon prezentacije projekta autori će imati priliku zakazati i individualne sastanke sa producentima kako bi detaljnije predstavili svoj projekat i pokušali sebni omogućiti dodatno sufinansiranje.

 

Prijave su otvorene od 03.02.2018.godine.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI