ERDOGAN U EUFORIČNOM GOVORU PRED GRAĐANIMA TURSKE

Nastavljamo prema Afrinu! Tamo gdje se pojave lavovi, šakalima ne preostaje ništa nego da podviju rep i pobjegnu!

Front 03.02.18, 15:13h

Nastavljamo prema Afrinu! Tamo gdje se pojave lavovi, šakalima ne preostaje ništa nego da podviju rep i pobjegnu!
- Teroristi koji su se jučer imali na koga oslanjati, napadali su naš narod, no danas vidimo kako bježe nazad poput gmazova, poručio je Erdogan

 


Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je, govoreći o operaciji "Maslinova grana", izjavio je kako se planine oko Afrina zauzimaju, da se Oružane snage Turske nastavljaju kretati prema Afrinu, javlja Anadolu Agency (AA).


Erdogan se obratio okupljenim građanima na Kongresu Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u turskom gradu Bitlisu, a tom priliko se osvrnu I na aktuelna dešavanja. U fokusu Erdoganovog obraćanja bila je operacija “Maslinova grana”.


“Planine oko Afrina se zauzimaju, nastavljamo se kretat prema Afrinu, ostalo je još malo”, rekao je Erdogan, te dodao:


"Na mjestu gdje se pojave lavovi, šakalima ne preostaje ništa nego da podviju rep i pobjegnu. Teroristi koji su se jučer imali na koga oslanjati, napadali su naš narod, no danas vidimo kako bježe nazad poput gmazova.”


Turski predsjednik se osvrnuo i na postupike pojedinih zastupnika u Europskom parlamentu.


"Pojedini u Evropskom parlamentu koji ne znaju šta rade i kuda se kreću, iako PKK priznaju kao terorističku organizaciju, plakali su u parlamentu držeći oko vrata krpe terorista. Plakat ćete još mnogo. Nećete ostvariti ništa što time što oko vrata nosite njihove krpe. To neće promijeniti našu odluku", poručio je Erdogan.

 

(Anadolija/ad)

BLIN
KOMENTARI