Autor teksta i muzike je Fazla

Čola, Hari, Ismeta i Jasna snimaju pjesmu o Trebevićkoj žičari

Showbizz 01.02.18, 17:50h

Čola, Hari, Ismeta i Jasna snimaju pjesmu o Trebevićkoj žičari
Autor teksta i muzike je Zlatan Fazlić Fazla, a pjesma bi imala posebnu težinu jer bi to bila prva kompozicija koju su zajedno interpretirala četiri vokala kultne sarajevske grupe "Ambasadori", koja je postojala od 1968. dо 1989. godine

 

Gotova je pjesma koja bi premijerno trebala biti izvedena na otvaranju Trebevićke žičare, a kako Faktor saznaje, trebali bi je snimiti Zdravko Čolić, Hari Varešanović, Ismeta Dervoz i Jasna Gospić.

 

Autor teksta i muzike je Zlatan Fazlić Fazla, a pjesma bi imala posebnu težinu jer bi to bila prva kompozicija koju su zajedno interpretirala četiri vokala kultne sarajevske grupe "Ambasadori", koja je postojala od 1968. dо 1989. godine. 

 

Ovu informaciju potvrdila je i Ismeta Dervoz. 

 

- Vijest da će žičara ponovo biti u funkciji i da će novim generacijama pružiti zadovoljstva, koliko je pružala nama, posebno me obradovala. Osoba koja nekako savršeno zna sklopiti sliku i emociju je naš Fazla. On to najbolje zna pretočiti u riječi. Fazla je napisao tekst, koji smo vidjeli i koji se svima nama izuzetno svidio. Podsjetit ću na pjesme "Baščaršijska" ili "Pjesma za Davora" i to je ta emocija i riječ koju Fazla zna upotrijebiti i savršeno dočarati. Tekst je izvanredan, nešto što bi bilo zadovoljstvo i čast svakome da izgovori, tako i nama koji smo ambasadori i ambasadorice. Nas četvero smo djeca Sarajeva, Hari je sa Vratnika, Jasna je sa Marijinog Dvora, Čola sa Grbavice, a ja sam rođena u Jankovića čikmi, u najstrožem centru grada. Svima nama to puno znači i naravno, ako bi to pjevao i neko drugi, ne samo mi. Bilo bi lijepo kada bi oni, koji treba da odluče, odabrali taj tekst. U ovom trenutku to je sve na nivou prekrasnog teksta i ideje oko koje se okupio određen broj osoba, koje to osjećaju kao želju. To bi bila naša podrška svečanom trenutku koji će se dogoditi 6. aprila – rekla je Dervoz.  

 

Ona dodaje da je sve četvero njih vidjelo tekst pojedinačno i da među njima ne postoji nijedna osoba koja ne bi željela biti dio ovog projekta. 

 

- Ove godine Čola i ja obilježavamo 50 godina početaka, a Hari i Jasna 40. Ne smiju se neke stvari zaboravljati i potiskivati i dobro je kada se mogu rekonstruirati poput naše žičare. To je ono na čemu insistiram. Kultura sjećanja mora postojati. Naravno, sa otvorenim vratima za novo i drugačije što donosi vrijeme. Mislim i da nas četvero zavređujemo da na određeni način budemo dio jedne velike manifestacije i proslave koja će se desiti 6. aprila. Oni što treba da odluče imaju to pred svojim mandatom – kaže Dervoz.   

 

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI