Nakon stupanja na snagu Zakona o akcizama

Nema više jeftine vožnje: U Sarajevu poskupljuju taksi usluge, evo koliko!

Hronika 01.02.18, 09:40h

Nema više jeftine vožnje: U Sarajevu poskupljuju taksi usluge, evo koliko!
Prema prvim informacijama trend povećanja cijena taxi usluga pratit će i ostale privatne kompanije

 

Nakon stupanja na snagu izmjena Zakon o akcizama i povećanja cijena nafte i naftnih derivata, građane BiH zasigurno u narednom periodu očekuje lančano povećanje cijena.

 

Prvi dan stupanja na snagu izmjena Zakona o akcizama povećanje cijena potvrdili su sarajevski taksisti.

 

Za N1 je iz kompanije 'Sarajevo Taxi' rečeno da će u narednim danima biti povećane cijene usluga korištenja taxija za 0,20 KM po kilometru, te da ozbiljno razmišljaju i o dodatnom povećanju cijena svojih usluga.

 

"Mi ćemo sada uskladiti ova poskupljenja s gorivom i nametima za 0,20 KM. To moramo uraditi u skladu sa Zakonom o akcizama. Cijena vožnje će poskupjeti za 0,20 KM po kilometru vožnje", rekao je za N1 Enver Suljagić, direktor Sarajevo Taxija.

 

On je kazao da će izmjene cijena biti izvršene u narednim danima kada budu pripremljena sva vozila.


"Mi ozbiljno razmišljamo i o dodatnom poskupljenju naših usluga s obzirom da su cijene taxija u Sarajevu preniske, sigurno najjeftinije u regionu", dodao je Suljagić i kazao da očekuje da će i ostale kompanije koje se bave prevozom putnika i robe povećati cijene usluga u narednom periodu.

 

Prema prvim informacijama trend povećanja cijena taxi usluga pratit će i ostale privatne kompanije.

 

Podsjetimo, bh. političari su dizanjem dovoljnog broja ruku za izmjene Zakon o akcizama obezbjedili nove namete građanima kako bi osigurali kreditna sredstva za izgradnju novih kilometara autocesta, čije će korištenje ponovo plaćati građani Bosne i Hercegovine.

 

(n1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI